Skip to main content

Met deze drie tips houd u extra geld over voor uw vakantie

By 20 mei 2020Voorbereiding

Vaak is de energierekening een grote kostenpost. Toch is het makkelijk om hierop te besparen. Stel u kunt dit jaar 450 euro extra besteden aan uw vakantie zou u dat dan doen? Stomme vraag, natuurlijk zou u dat doen. Daarom geven wij u in deze blogpost drie handige tips om te besparen op uw energierekening. Zo dat u dit jaar meer te besteden hebt tijdens uw welverdiende vakantie.

 

Vervang oude lampen

Door een lamp aan te doen kunt u zien waar u loopt, zorgt ervoor dat er sfeer in het huis is, maar ook laat het jouw energierekening stijgen. Met een simpele aanpassing kunt u al snel veel geld besparen. Vervang oude gloeilampen of halogeenlampen in uw huis door Led lampen. Led lampen zijn namelijk 90% zuiniger dan gloeilampen en verbruiken 85% minder aan energie dan halogeenlampen.

 

Energieleverancier met de laagste energietarieven

Naast het vervangen van uw lampen kunt ook op een andere manier snel geld besparen. Dit kan heel simpel door energieprijzen te vergelijken van energieleveranciers. Veel mensen doen dit niet en blijven uit gemakzucht of gewoonte bij hun huidige energieleverancier. Terwijl ze dus 450 euro zouden kunnen besparen op hun jaarlijkse kosten. Deze besparing komt doordat energieleveranciers met elkaar concurreren om uw geld. Dit doen ze met eenmalige kortingen extra lage tarieven aan te bieden als u naar hun overstapt.

Energie vergelijken kan dus hartstikke goed zijn voor uw portemonnee.

 

Stap over en begin met besparen

Oké u heeft alle energieleveranciers goed vergeleken en u bent klaar om over te gaan stappen. U kunt gemakkelijker overstappen naar een andere energieleverancier via overstappen.nl, maar vanaf wanneer kunt u overstappen op een andere leverancier? Allereerst is het goed om te weten of uw een contract heeft voor een bepaalde of onbepaalde tijd. Afhankelijk hiervan verschilt het namelijk wanneer u mag en kan overstappen. Heeft u een contract voor bepaalde tijd? Dan kunt u na dertig dagen boetevrij overstappen. Heeft u een contract voor onbepaalde tijd? Dan kunt u probleemloos overstappen als uw contract binnen twee maanden stopt. Is overstappen gratis? Ja dit is in de meeste gevallen gewoon gratis. Let alleen wel goed op dat u dit op tijd doet, anders wordt uw het contract met uw huidige energieleverancier automatisch verlengd. En dat zou natuurlijk enorm zonde zijn, want dan loopt u onnodig een hoop extra geld mis. Stap snel over en houdt gemakkelijk geld over voor uw vakantie.