Skip to main content

Vrijwel alle liefhebbers van warme landen dromen ’s nachts wel eens over een warm land waar je helemaal tot rust komt. Cocktail in de hand, even lekker zwemmen in de zee, je kent het wel. Maar waar spelen deze dromen zich af? Vaak zijn dit bestemmingen ver van huis zoals Curaçao of Dubai. Wat velen niet lijken te beseffen is dat je ook in Nederland kunt genieten van strand, zee en zon, mits het weer goed is natuurlijk.

De overtocht

Texel is een eiland dat enkel per veerboot te bereiken is. Geen tunnels die door de zee lopen of grote bruggen. Gelukkig zijn de kosten van de veerboot naar Texel laag waardoor een bezoek vaan Texel voor iedereen mogelijk is. De goedkoopste optie is om de boot te voet te betreden. Als voetganger betaal je namelijk maar 2,50 euro voor een retourticket. Ook is het mogelijk om met de auto aan boord te gaan. Het reguliere tarief is 37 euro. Maak je de oversteek op dinsdag, woensdag of donderdag? Dan maak je gebruik van het daltarief en betaal je slechts 25 euro.

 

Velen bezoeken Texel om van het prachtige eiland te genieten. Echter is zowel de heen als terugreis ook een hele leuke activiteit. De boot naar Texel is namelijk geen eenvoudig pont die je naar de overkant helpt. Het huidige paradepaartje van Teso, de Texelstroom, is 135 meter lang en bijna 27 meter breed.  Aan boord vind je onder andere een shop waar je leuke souvenirs kunt kopen. Tevens vindt je ook diverse mogelijkheden wat betreft eten en drinken. Je hoeft je zeker niet te vervelen. Tegenvaller: een enkele reis is slechts 4,2 kilometer. Deze afstand leg je in zo’n 20 minuten af. Maar waar anders krijg je een boottocht met prachtig uitzicht voor slechts 2,50 euro?

 

Meer informatie op: http://www.boottexel.nl