Skip to main content

Het is April, het zonnetje komt steeds meer tevoorschijn, dat betekend dat voor vele de vakantie plannen ook alweer bekend zijn. Wat is het geworden? Een lekkere vakantie naar de Malediven? Naar een camping in Nederland? Gezellig dagjes uit in Nederland? Of ga je met de auto richting het buitenland? Voor dit laatste hebben wij een aantal handige tips, zodat je zorgeloos op reis kan.

Tip: pak je auto slim in

Met het slim inpakken bedoelen we natuurlijk niet dat je je auto in cadeaupapier moet inwikkelen. Slim inpakken houd in dat de manier waarop je de bagage in de auto zet logisch moet zijn. Prop je auto niet te vol, hiermee doe je namelijk niemand een plezier, groter benzine verbruik, meer werk met in en uitladen, overbodig… zorg dat belangrijke documenten niet onderop liggen. Denk aan reisdocumenten, het rijbewijs van je partner voor als je van bestuurder wisselt of bijvoorbeeld iets om de kinderen achterin de auto te vermaken.

Tip: hoe zorg je dat de kids rustig blijven?

Over kinderen gesproken… Als volwassene is het vaak al een hele opgave om een lange tijd in de auto te zitten. Voor kinderen is dit gewoon niet te doen. Hoe zorg je er nou voor dat de kinderen rustig blijven op de achterbank? Zorg dat je ’s avonds of ’s nachts rijdt. Het is vaak niet het prettigst als bestuurder, maar heeft toch veel voordelen. Het is niet kokend heet buiten, het is rustig op de weg en ook belangrijk in dit geval de kinderen slapen in deze periode.
Nog een tip zorg voor een comfortabele zitverhoger in de auto, tegenwoordig heb je vaak grote zware kinderzitjes waar de kids helemaal niet zo van houden. Een zitverhoger is de ideale oplossing, voor kinderen voelt het een stuk minder kinderachtig, het zit lekker en zorgt voor minder gedoe. De verhoger is er namelijk in meerdere kleuren, valt minder op en is licht, klein en dus makkelijk mee te nemen.