Skip to main content

Iedereen die wel eens op reis gaat, herkent het waarschijnk wel. Je komt op de plaats van bestemming en blijkt iets vergeten te zijn. Een diepe zucht volgt. Je bent al een paar dagen voor vertrek heel hectisch bezig geweest met het samenstellen van je checklist. Alles moest mee, niets mocht vergeten worden. En toch ben je weer wat vergeten. Typisch jij, en als je niet uitkijkt krijg je er ook nog ruzie om met je reispartner, die ook wel op had mogen letten.

Om deze zinloze en sfeerverpestende discussies te voorkomen en om zorgeloos te kunnen genieten van je vakantie, is het belangrijk dat je voor vertrek, en het liefst dus ook tijdig voor vertrek, een checklist maakt met wat je allemaal mee moet nemen op vakantie.

Hoe maak je een checklist?

Een checklist maak je bijvoorbeeld met inspiratie van het internet. Op internet kun je tal van checklists vinden die bedoeld zijn voor het type vakantie dat jij hebt gepland. Maar houd er wel rekening mee dat niet iedereen dezelfde checklist hanteert. Daarom is het verstandig om alles wat niet voor jou bedoeld is, uit de checklist te halen.

Print vervolgens de checklist uit, en leg die op een zichtbare plek in je huis. Bij alles wat je vanaf nu doet, bedenk je of je dat ook op vakantie nodig zou kunnen hebben en zo ja, of je het nog op de checklist moet zetten. Op die manier wordt de algemene checklist jouw persoonlijke checklist.

Bewaar de checklist goed, sla hem op de computer op, zodat je er de komende reizen weer bij kunt. En mocht je er op vakantie achter komen dat je toch iets vergeten bent, schrijf dat er dan bij zodat je het de volgende keer niet meer vergeten kunt.