Skip to main content

De kerst is bij uitstek de periode om eens lekker een weekendje weg te gaan. Maar waar ga je dan heen? Gelukkig zijn wij er om een paar tips te geven!

De kerstmarkt

Je moet er natuurlijk wel een beetje van houden, maar eigenlijk doen we dat allemaal. Er zijn tal van leuke kerstmarkten, maar daarvoor moet je natuurlijk wel in Duitsland zijn.

Eén van de mooiste kerstmarkten is misschien wel die van Dresden; bekend van de traditionele kerststollen die je dan ook nergens lekkerder vindt dan in die stad. Andere bekende kerstmarkten zijn die in Münster, Oberhausen of Osnabrück.

De warmte

Het is lastig om in Europa de warmte op te zoeken rond de kerstperiode, maar als je de gok toch wil wagen, kun je het beste naar een plek rond de Middellandse Zee gaan. Daar zit je toch het dichtst bij de evenaar waardoor de warmte daar het beste te vinden is.

Mocht je bereid zijn om wat verder te reizen – wat voor een weekendje weg misschien net teveel van het goede is – dan kun je er over denken om écht ver te gaan en gewoon een weekendje naar een echt warme bestemming te trekken.

Nederland

Natuurlijk kun je ook gewoon een weekendje weg in Nederland. Zorg er dan wel voor dat je een beetje luxe kunt overnachten; je bent met kerst toch wat minder vaak buiten te vinden dan in de zomer. Al kan het juist heerlijk zijn om in de sneeuw door het bos te zwerven! Het is natuurlijk maar net waar je van houdt. In ieder geval kan het in ons eigen koude kikkerlandje ook goed toeven zijn.