Skip to main content

Het voelt alsof je nog maar net terug bent van je vakantie van afgelopen zomer. Toch ben je alweer bezig met het plannen van de volgende vakantie, want de vroegboekdeals voor zomervakanties in 2020 zijn alweer een tijdje beschikbaar. 

Kun jij nog wel wat inspiratie gebruiken? Wij geven je een aantal bestemmingen die helemaal hot zullen zijn voor het komende jaar. 

Cyprus zal steeds meer worden bezocht

Hoewel we al een lange tijd naar Turkije en de Griekse eilanden op vakantie gaan, gaan we nog maar relatief weinig naar Cyprus. Toch komt hier duidelijk verandering in en wordt Cyprus ook steeds populairder. 

Natuurlijk is Cyprus al zeer populair vanwege de prachtige stranden. Hier kom je helemaal tot ontspanning in de Middellandse Zee. Echter is Cyprus ook een aanrader vanwege het eten. Je vindt er namelijk een mix tussen de Oosterse keuken en de Griekse keuken. Dat terwijl je ondertussen geniet van een heerlijk wijntje die lokaal op Cyprus is gemaakt. 

Naast de stranden en het heerlijke eten en drinken is Cyprus een geschikte bestemming vanwege de rijke historie die het kent. Volgens de mythe, over de godin van de liefde Aphrodite, is zij ook hier geboren, wat het eiland nog bekender maakt. 

Een diverse vakantie voor iedereen op Kreta

Kreta is natuurlijk al een lange tijd een geliefde en bekende bestemming voor veel vakantiegangers. Verwachting is echter dat de dit ook komend jaar door zal zetten, maar de populariteit van dit Griekse eiland juist zal toenemen. 

Dat komt vanwege de diversiteit die het te bieden heeft. Zo is het geschikt voor jong en oud, vakanties met vrienden, voor ouderen, voor stelletjes of voor gezinnen. Het eiland heeft een perfecte grootte om lekker rond te reizen en het hele eiland te ontdekken of delen ervan. 

De badplaats Chersonissos is bekend als bestemming voor jongerengroepen, maar ook Malia is een bekende plaats voor mensen die tijdens hun vakantie naar Kreta lekker uit willen gaan. Plaatsen als Chania, Heraklion, Agios Nikolaos zijn juist een stuk rustiger en daarom meer geschikt voor stellen en families. Dit zijn slechts een aantal van de alle bestemmingen op Kreta voor jouw vakantie.

Het altijd populaire Mallorca in Spanje

Mallorca is een vergelijkbare bestemming als Kreta. Er is voor iedereen wel iets te vinden en het eiland heeft een perfecte grootte. Door de vele badplaatsen op Mallorca is er voor ieder type toerist wel een goede bestemming te vinden.

Mallorca is namelijk zeer geschikt voor jongeren met badplaatsen als El Arenal en Magaluf, maar andere bestemmingen zijn weer heel geschikt voor gezinnen, ouderen en stelletjes. Voor deze laatste groep zijn plaatsen als Cala d’Or, Alcudia of Portinatx bijvoorbeeld zeer populair. Ook de hoofdstad van het eiland La Palma is geliefd als rustigere, maar tegelijkertijd ook levendige plek.

Overal over het eiland zijn prachtige bezienswaardigheden, er zijn tal van gave excursies en andere activiteiten te beleven en met het enorme aantal mooie stranden zit je hier helemaal goed voor een zonvakantie.

De Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden worden ook alsmaar populairder. Dat komt voornamelijk doordat we hier ook in de wintermaanden op vakantie kunnen. En het wordt steeds populairder om tijdens de winter op vakantie te gaan. Lekker ontsnappen aan het koude en regenachtige weer in Nederland, makkelijker om vrij te krijgen van je werk en daarnaast zijn veel vakanties voordeliger dan wanneer we in de zomer tijdens het hoogseizoen op vakantie gaan.

Verder zijn de Canarische Eilanden populair doordat je er veel diversiteit vindt. De verschillende eilanden hebben ieder hun eigen kenmerken en nog relatief rustige eilanden als La Palma en El Hierro worden ook steeds vaker bezocht.