Skip to main content

Leuke en bijzondere trips in Europa

By 9 januari 2020Europa

Het uitzoeken van een vakantie is altijd weer lastig. De tijd dat je gewoon naar de camping in Frankrijk ging ligt wel achter je. Je wilt ook wel wat van de wereld zien tegenwoordig. Bij voorkeur doe je bijzondere plekken aan. Maar waar vind je die plekken dan? Het is goed om je eens te verdiepen in een paar van de meest aantrekkelijke trips die er op dit moment zijn. Op deze plek kan je in ieder geval een aantal goede opties vinden.

Een stad die niemand kent
Stedentrips zijn altijd een goed idee. Weer naar Parijs, Londen of Rome gaan is echter geen optie. Je wilt nu wel naar de steden waar niet veel mensen naartoe gaan. Neem dan bijvoorbeeld de hoofdstad van Ierland eens als voorbeeld. Waarom zou je daar niet naartoe willen? Wil je weten wat te doen in Dublin is? Dan is het in ieder geval goed om je eens te verdiepen in deze stad. Je zal ontdekken dat deze zich gemakkelijk kan meten met andere grote steden in Europa.

Het echte avontuur opzoeken
Het echte avontuur opzoeken is natuurlijk ook altijd een aantrekkelijke optie. Ook daar hoef je Europa niet voor uit. Natuurlijk kan je naar de verre oorden in Azië en Zuid-Amerika trekken, maar waarom probeer je het niet eens in het noorden. IJsland is dan een goed voorbeeld. De Laugagevur Trail is daar een goede optie in. Dit is eens echt interessant om te ondernemen. Je leert je zelf er dan ook nog eens beter door kennen. Dat is ook altijd mooi meegenomen als je reist.

De blinde vlek zoeken
Een andere optie die je kunt kiezen, is het opzoeken van de blinde vlek. Kijk eens op een kaart van Europa naar plekken waar je eigenlijk nooit iets over hoort. Alle landen hebben bijvoorbeeld middelgrote steden die heel gezellig kunnen zijn. Waarom zou je daar dan niet eens een kijkje gaan nemen? Het is er bijvoorbeeld ook rustiger dan in de grote steden die iedereen al bezoekt. Dat is al een voordeel op zich voor de liefhebber.