Skip to main content

Mijn partner en ik besloten laatst een weekendje weg te gaan. Onze eisen waren dat we niet te ver wouden rijden en dat we dichtbij de natuur zaten. Uiteindelijk vonden we een leuke Airbnb in Twente. Het zou mooi weer worden dat weekend, dus we hadden besloten om wat dingen te ondernemen in de natuur. Uiteindelijk vonden we veel leuke activiteiten om te doen. Hieronder heb ik de vier leukste activiteiten opgesomd!

 

Een mountainbike huren!

In Twente zijn er ontelbaar veel mooie fietsroutes. Tijdens onze zoektocht kwamen we ook verschillende mountainbike routes tegen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de MTB-route Twickel. Een echte aanrader! Niet veel verderop bij fietswinkel Zwiep in Hengelo hebben wij twee mountainbikes gehuurd. Vanuit hier konden we zo naar het begin punt van de route fiets.  

 

Stadswandeling Enschede

Bij deze stadswandeling loop je langs allemaal verschillende horecazaken in de binnenstad van Enschede. Bij elke horeca gelegenheid kun je een afhaalgerechtje ophalen dit je tijdens de wandeling kan nuttigen. Als je je opgeeft voor de wandeling krijg je een wandelroute die je precies verteld hoe je moet lopen. Vooral in coronatijd echt een leuke aanrader! Mocht je nou slecht te been zijn kun je hem natuurlijk ook op de fiets doen! In dit geval kun je een stadfiets huren.

 

Net over de grens

Burg Bentheim licht net over de grens en is een kasteel uit het jaar 1020. Tussen de dikke zandstenen bevind zich een compleet dorp. Voor een bescheiden bedrag hoor je in anderhalf uur het hele verhaal over de burcht. In de buurt van het kasteel ligt ook een geweldige dierentuin genaamd Tierpark Nordhorn. Er zijn meer dan 1700 dieren om te bewonderen en ligt direct aan het water. Een tip, check wel even wat de huidige corona maatregels zijn in Duitsland.