Skip to main content

Wist je dat je ook binnen Nederland heerlijk op vakantie kunt? Dat is leuker dan je wellicht denkt! Ook binnen ons kleine kikkerlandje is er een grote diversiteit aan vakantiebestemmingen beschikbaar, zodat je zeker ook een vakantiebestemming kunt vinden die aansluit bij jouw wensen.

Waar wil je naartoe?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk op een rijtje te krijgen waar je precies naartoe wil. Wil je een strandvakantie? Dat kan natuurlijk, maar het weer in Nederland is daar niet altijd ideaal voor. Toch zijn er genoeg strandbestemmingen waar je twee weken kunt vertoeven. Bij minder lekker strandweer kun je dan altijd nog door de duinen fietsen, een stadje bekijken of de buurt verkennen.

Doe eens iets anders dan je gewend bent

Iedereen heeft wel zijn eigen voorkeuren voor een vakantie. Het is misschien wel eens leuk om een heel andere vakantie te plannen dan je gewend bent. Doe eens iets wat je anders niet snel zou doen of waar je misschien niet direct wat aan lijkt. Wellicht valt het achteraf heel erg mee! Dat is een ideale manier om het eigen land beter te leren kennen.

Toeristisch of juist niet?

Binnen de grenzen van ons land zijn er tal van bestemmingen die soms heel toeristisch zijn, en soms ook weer totaal niet. Waar houd jij precies van? Toeristische bestemmingen zijn soms voor buitenlanders erg leuk, maar als Nederlander heb je de tulpenvelden en molens misschien wel weer gezien en is het juist leuk om naar een minder toeristische bestemming te trekken. Verdiep je eens in de veelzijdigheid van bestemmingen binnen Nederland; je zult zien dat er veel te beleven is!