Skip to main content

Kredietkaarten in het buitenland

By 27 oktober 2017Topbestemmingen

In Nederland is het gewoon gratis om te betalen met je creditcard bij de supermarkt of in het restaurant, alleen betaal je bij geld opnemen een bepaald bedrag per transactie. In het geval dat je naar het buitenland gaat zullen er andere regels gelden voor kredietkaarten.

Andere eurolanden

In alle eurolanden is het betalen met je creditcard bij supermarkten en restaurants geheel gratis, net als in Nederland dus. Ook met betrekking tot geld pinnen gelden hier de zelfde regels. Indien je op je vakantie via een tolweg rijdt is het verstandig om je kredietkaart daarbij mee te nemen, er gelden namelijk in veel gevallen speciale rijen voor personen die de tol betalen met een creditcard. Dit bespaard een hoop geld.

Buiten de eurolanden

Buiten de eurolanden geldt voor zowel creditcards als normale betaalpassen bij het opnemen van geld bij een pinautomaat een extra toeslag. Buiten Europa is het niet altijd mogelijk om met je betaalpas te pinnen, het kan daarom ook erg handig zijn om voor vakanties buiten Europa een creditcard mee te nemen. Een betaalpas heeft standaard een limiet voor het opnemen van geld in het buitenland, dit bedrag ligt op €500. Bij creditcards verschilt dit per bank, dus check even bij je bank hoe hoog dit limiet ligt. Bij het opnemen van een vreemde valuta met een creditcard geldt er een bepaald percentage transactiekosten, houd hier rekening mee. In het geval dat je met je betaalpas naar plekken buiten Europa gaat is het belangrijk om eerst je betaalpas te activeren voor het buitenland. Het pinnen met een betaalpas is overigens wel goedkoper in het buitenland, maar aangezien je niet overal je betaalpas kan gebruiken is het een risico om alleen een betaalpas mee te nemen. Hopelijk heeft dit artikel je wat meer bijgeleerd over kredietkaarten en hoe ze in het buitenland werken.