Skip to main content

Kies eens voor een sportieve vakantie

By 5 maart 2019Travel

Het is in Europa all-in resorts wat de klok slaat. Het lijkt wel of iedereen als ideale vakantie inbeeldt, voor pampus liggen aan de Turkse of Iberische kust. Maar er zijn steeds meer Nederlanders die hier op uitgekeken raken. Aan het zwembad in een ligbedje een boek lezen en ’s avond volproppen aan een buffet is wellicht leuk voor een dag maar twee weken lang gaat toch vervelen. Bij deze willen we daarom wat meer sportieve vakantie mogelijkheden van Europa belichten en we beginnen vandaag met de Belgische Ardennen en haar outdoor mogelijkheden.

De Belgische Ardennen kennen zoveel outdoor activiteiten opties dat je door de bomen bijna het bos niet meer ziet (woordgrap). Enfin, de meest populaire opties zijn survival, MTB, wandelen en kanovaren (bron: campingardennen.nl/arrangementen/actieve-familievakantie/). Dit zijn allemaal activiteiten die men relatief goedkoop kan bedrijven. Sowieso bespaart men al veel kosten door te kiezen voor de Ardennen omdat zo dichtbij huis is, vliegen hoeft niet en de meeste Nederlanders zijn er met de auto al binnen een paar uur.

Enfin, het weer speelt natuurlijk wel een grote rol. Het weer kan niet gegarandeerd worden het grootste gedeelte van het jaar zoals dat wellicht wel kan voor Spanje en Griekenland. De beste tijd om te gaan naar de Ardennen is dan ook de zomervakantie. Het weer kan alsnog niet gegarandeerd worden, dat kan nooit in de lage landen. Maar je hebt de grootste kans op mooi weer.

Bij het uitzoeken van een camping, kijk dan vooral naar hoeveel outdoor activiteiten de camping in kwestie kan verzorgen en of deze goed zijn, dat kun je vernemen in de reviews van voorgaande gasten op platformen als Google, Zoover e.d. Een camping met een team aan outdoor specialisten die we kunnen aanbevelen is campingardennen.nl. Hier ben je verzekerd van enerverende MTB, survival en wandeltochten.