Skip to main content

Kijk jij er ook iedere zomer naar uit om heerlijk met het hele gezin of met je partner te gaan kamperen? Er zijn in Europa ontzettend veel campings waar je heerlijk kunt vertoeven tijdens de warme zomerdagen. Terwijl de kinderen in het zwembad liggen, geniet jij van een prachtig boek of je favoriete tijdschrift zoals de Tina. Een abonnement op de tina vindt je via deze link. Naast de mogelijkheid om zomers te kamperen, kun je er ook voor kiezen om in de winter te kamperen. Denk aan kamperen in het bos, kamperen in een Zuid-Europees land, enzovoorts. Het is net hoe avontuurlijk ingesteld je bent!

Tip: zorg er voordat je gaat kamperen altijd voor, dat je de juiste voorbereidingen hebt getroffen. Hoewel kamperen in de winter ontzettend leuk kan zijn, is dit niet zonder risico’s.

In de winter kamperen in de natuur

Een van de mogelijkheden die je hebt als je ook in de winter wilt kamperen, is kamperen in het bos. Niet voor niets kiest men voor het bos in de herfst- en wintermaanden. Het bos biedt namelijk voldoende beschutting, zodat je enigszins beschermd wordt tegen de harde wind waar je gedurende deze maanden mee te maken kunt krijgen. Zorg er wel voor dat de ondergrond niet te koud is! Je kunt een koude ondergrond tegengaan door hier bijvoorbeeld een laag bladeren op te letten of je tentje iets boven de grond op een plateau op te zetten. Grondvorst kan kamperen in de winter gevaarlijk maken als je niet warm genoeg gekleed bent tijdens je avontuur.

Zuid-Europese landen bezoeken om te kamperen

Veel mensen zullen niet voor de meest avontuurlijke optie kiezen om te kunnen kamperen in de winter. Zij kiezen bijvoorbeeld liever voor een mooie camping in het zuiden van Europa. Hoewel het hier in de winter een stuk minder warm zal zijn dan in de zomer, biedt het je voldoende plekken om comfortabel te kunnen kamperen.