Skip to main content

Heb jij nog honderden vakantiebestemmingen op je bucketlist staan en denk je dat het financieel nooit mogelijk is om al deze plaatsen te bezoeken? Of het gaat lukken om je hele bucketlist af te werken is nog maar de vraag, maar door creatief én slim te zijn kun je wel heel ver komen. Voordelig een droomreis maken is in ieder geval zeker mogelijk met onderstaande tips!

BOEK IN HET LAAGSEIZOEN

Ga dit jaar eens in het laagseizoen op vakantie, dus buiten de schoolvakanties! Door buiten het hoogseizoen op vakantie te gaan kun je een verre reis of zonvakantie veel goedkoper boeken dan wanneer je in de drukste vakantieperiode van het jaar gaat. Het loont daarom gegarandeerd om een willekeurige periode buiten de schoolvakanties te kiezen voor jouw droomvakantie. De zon schijnt altijd wel ergens, dus ook wanneer je in november op vakantie gaat kun je richting de zon. Zeker wanneer je een uitgebreide bucketlist hebt, dan kun je gegarandeerd weer een bestemming.

FLEXIBEL = GOEDKOPER

Ben je gebonden aan schoolvakanties en is hierdoor buiten het hoogseizoen op vakantie gaan geen optie voor jou? Zoek via reiswebsites naar jouw ideale vakantie, maar maak gebruik van flexibele vertrekdata. Je krijgt dan de goedkoopste optie voor jouw droomreis voorgeschoteld binnen een bepaalde tijdsperiode. Je vertrekt dan bijvoorbeeld op dinsdag in plaats van maandag! Je merkt zelf weinig verschil, maar je kan wel weer een paar tientjes besparen!

DAGAANBIEDINGEN VAN REISWEBSITES

Ga altijd op zoek naar speciale acties en kortingscodes wanneer je een vakantie boekt via een reiswebsite. Je kan vaak extra besparen hotelovernachtingen, vliegtickets en stedentrips wanneer je de aanbiedingen goed in de gaten houdt! Schrijf je ook eens in voor de nieuwsbrief van je favoriete reiswebsites om op de hoogte te blijven van alle acties wanneer je voordelig op vakantie wil. Veel website trakteren daarnaast dagelijks op extra scherpe dagaanbiedingen waarbij je profiteert van extra scherpe travel deals!

MAAK EEN VERRASSINGSREIS!

Ben jij een avonturier én wil je zo goedkoop mogelijk op vakantie? Vergeet die bucketlist! Ga op zoek naar een reisaanbieder die verrassingsreizen aanbiedt. Er zijn diverse Nederlandse reiswebsites die complete verrassingstrips aanbieden voor een zeer scherpe reis. Pas vlak voor de vertrekdatum of zelfs op de dag van vertrek krijg jij te horen wat je eindbestemming is. Deze verrassingsdeals zijn verkrijgbaar als vliegreizen, treinreizen of roadtrips met je eigen auto. Zeker een goed idee wanneer je een krap budget hebt maar er toch écht even tussenuit moeten!