Skip to main content

Je eigen apotheek mee op vakantie

By 4 juli 2019Travel

Op vakantie gaan is natuurlijk heerlijk, maar er zijn ook wat praktische zaken waar je op moet letten voordat je vertrekt. Een van de zaken je voorbereid moet hebben voordat je op vakantie kunt gaan zijn de medicijnen die je mee moet nemen. Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten als je je eigen apotheek mee op vakantie wilt nemen.

Checklist: wat moet je allemaal meenemen?

Tegen kwaaltjes en ziektes onderweg zijn er aan aantal soorten medicatie en bijbehoren die makkelijk zijn om bij je te hebben. Allereerst paracetamol en een koortsthermometer voor onverwachte ziektes. Ook medicijnen tegen reisziekte kunnen van pas komen als je een lange reis gaat maken met de auto. Voor buikklachten kun je ook een verscheidenheid aan medicatie meenemen zoals diarreeremmer, laxeermiddel bij obstipatie en maagzuurremmers. Verder kun je neusspray meenemen en een insectenafweermiddel kan uiteraard ook van pas komen.

Diversen om in te pakken

Naast medicatie zijn er ook nog andere zaken die je mee kunt nemen op vakantie. Denk hierbij aan geluiddempers, zonnebrand, aftersun en lippenbalsem. Om onverwachte zwangerschappen en SOA’s te voorkomen is het ook geen slecht idee om condooms mee te nemen als je van plan bent seksueel actief te zijn. Heb je deze geen in huis? Dan kun je gemakkelijk op internet condooms bestellen zodat je goed voorbereid op reis gaat.

Je eigen apotheek: inhoud van je verbanddoos

Een ongeluk kan in een klein hoekje zitten, dus is het handig om een verbanddoos met toebehoren mee te hebben. Wondpleisters, blarenpleisters, gaasjes en snelverband kunnen vaak van pas komen op vakantie. Ook zijn een nagelschaartje, tekentank en een pincet gemakkelijk om aan de inventaris van de verbanddoos toe te voegen. Zo kun je goed voorbereid en met een gerust hart op vakantie.