Skip to main content

Je drone meenemen op vakantie is misschien wel het beste idee dat je kunt hebben. Er is vaak namelijk geen betere manier om de fantastische omgevingen waar je naartoe gaat vast te leggen dan met een drone. Zo kun je nog eens echt goed nagenieten van je vakantie en je vrienden en familie de beste beleving geven. Maar je moet je wel beter voorbereiden dan wanneer je thuis op pad gaat met je drone. In dit artikel zullen we je vertellen welke accessoires je mee moet nemen, zodat je je drone zo veel mogelijk kunt gebruiken.

Gps tracker

Een gps tracker voor je bagage. Drones zijn nog steeds niet heel goedkoop, dus wil je het liefst ten alle tijden zicht hebben op je drone. Met een gps tracker kun je ook als je niet in de buurt bent van je bagage (+drone) bekijken waar ze zich bevinden. Mocht je je bagage verliezen, dan kun je deze snel terugvinden.

Windmeter

Daarnaast is een windmeter een erg handige tool. Hoewel deze thuis natuurlijk ook handig is, kun je hem op vakantie ook goed gebruiken. Er zijn windmeters te krijgen die je kunt aansluiten op je smartphone. Zo weet je altijd of het veilig is om te gaan vliegen.

Zonnelader en scherm

Vakantie betekent voor veel mensen meestal zon! Zonnige omgevingen zijn natuurlijk uitermate geschikt om met je drone in rond te vliegen, maar moet je alles wel goed kunnen zien. Een zonnescherm voor je monitor is daarom een onmisbare accessoire. Zo voorkom je dat de zon je scherm in schijnt en kun je goed de controle over je drone behouden. Aan de ene kant is de zon dus je vijand, maar hij is evengoed je vriend. Tenminste, als je een oplader op zonne-energie meeneemt! Hiermee zorg je ervoor dat je nooit zonder stroom zit, zelfs op de meest afgelegen plekken.