Skip to main content

Is je vakantie verzekerd als je met een creditcard boekt?

By 4 april 2019Voorbereiding


Een goede vraag! Ben je verzekerd als je een vakantie boekt met een creditcard? Een vakantiereis boeken naar een droomplek en deze met een creditcard betalen lijkt ideaal. Maar is dat ook zo? Hieronder wordt daar uitgebreid op ingegaan.

Reisverzekering met kredietkaart?

Onverwachte kosten die zich aandienen tijdens je vakantie, daar kun je een verzekering voor afsluiten. Heb je de complete vakantie met een kredietkaart betaalt? Dan zijn er bekende kredietkaarten zoals Mastercard en Visa die een deel vergoeden. Bij bijvoorbeeld een ICS Card kun je een aanvullende reisverzekering krijgen. Kijk voor meer informatie daarover op de website van ICS (International Card Services). Boek je een buitenlandse reis dan is deze gewoonlijk standaard wereldwijd verzekerd tegen bagage- en vluchtvertraging, reis hulpverlening en reisongevallen. Dus het antwoord op de vraag of je vakantie verzekerd is als je met een kredietkaart boekt, is: JA!

Vergelijken van kredietkaarten.

Ga je een creditcard aanvragen? Vergelijk kredietverstrekkers die deze kredietkaarten aanbieden dan vooraf goed met elkaar. Je kunt online snel en eenvoudig kredietkaarten met elkaar vergelijken door naar de website van credit-cardaanvragen.nl te gaan. Weet je niet welke kredietkaart perfect past bij je? Dan is de mogelijkheid om te vergelijken een uitkomst, bovendien bespaar je op die manier algauw wat geld. Kies de voordeligste uit! Wanneer je de juiste kredietkaart gevonden hebt en aangevraagd, dan kun je er tegenwoordig een complete vakantie mee boeken. Wat dacht je van de ANWB creditcard? Met aflevergarantie bij je hotel, aankoop verzekering, huurauto regeling en makkelijk rondreizen. Lees hier meer over de voordelen van de ANWB creditcard.

 

Met een kredietkaart op vakantie; is dat handig?

Hierboven heb je kunnen lezen dat je vakantie inderdaad verzekerd kan worden wanneer je met een kredietkaart betaalt. Maar hoe zit het met de rest van je vakantie? Je kredietkaart meenemen op vakantie heeft verschillende voordelen. Het neemt logischerwijs weinig ruimte in. Je hebt geen rompslomp met vreemde valuta en een kredietkaart biedt veel voordelen. Bovendien kun je er wereldwijd mee betalen. Lees in dit blog meer daarover. Heb je bijvoorbeeld pech onderweg en moet je onverwacht een extra hotelovernachting boeken? Dan is een kredietkaart super handig.

Kredietkaart meenemen op een roadtrip; is dat verstandig?

Een roadtrip is een ondernemende vakantie. Juist dan kun je voor verschillende onverwachte situaties komen te staan. Je zult dan gemak ondervinden van je kredietkaart. Vergelijk de verschillende kredietverstrekkers vooraf om te kijken welke kredietkaart in het geval van een roadtrip het beste bij je past! Wat neem je nog meer mee op een roadtrip en waar moet je rekening mee houden? Zijn dingen om over na te denken. Wil je een luxe roadtrip maken door tussendoor bijvoorbeeld in een hotel te slapen om te kunnen douchen en lekker te eten? Dan kun je deze met een kredietkaart boeken. Of dit snel en veilig kan?

Vragen over reisboeken met kredietkaart?

Reizen boeken met een kredietkaart roepen logischerwijs vragen op. Op reis gaan is naast ontspanning best stressvol. Waar moet je allemaal rekening mee houden en wat is verstandig? Wat zijn de beste kredietkaarten voor op reis? Voordelen van een verzekerde vakantie geboekt met je kredietkaart zijn:

  • vlucht- en bagagevertraging verzekerd
  • scherpe voordelen
  • aflevergarantie
  • verzekerd bij verlies, schade en diefstal (nieuwe) koffer
  • zonder borg auto huren op vakantie

Aarzel niet om vragen te stellen bij het boeken van een reis met je kredietkaart. Verstandig zelfs om deze vooraf te stellen en kredietkaarten met elkaar te vergelijken. Welke kredietkaart het beste is voor op reis? LEn andere vragen mag je ons altijd per e-mail stellen.

Hotel boeken met je kredietkaart?

Een hotel boeken voor je vakantie met een kredietkaart is snel en veilig online te doen. Let op een beveiligde verbinding door op het slotje voor het webadres te letten. Is deze gesloten en begint het adres met https? Dan is de verbinding gewoonlijk beveiligd! Weet je niet welk hotel je moet kiezen voor je vakantie? Dan kun je online tips krijgen. Er zijn op het internet tal van websites met goede tips te vinden. Je loopt mogelijk online tegen websites aan waarbij het boeken van een hotel alleen betaalt kan worden met een kredietkaart. Wil je een kredietkaart aanvragen om zeker te zijn om een hotel online te kunnen boeken? Kijk dan voor verschillende opties kredietkaarten. Je kunt er kredietkaarten die je handig lijken naast elkaar zetten en zo een overzichtelijk vergelijk maken.

Is je vraag duidelijk beantwoordt over reisverzekering boeken met kredietkaart?

Is je vraag na het lezen van dit artikel over een reisverzekering en het boeken van je reis met een kredietkaart goed beantwoord? We hopen het uiteraard wel! Er zijn zelfs kredietkaarten waarbij je een aanvullende reisverzekering kunt profiteren. Denk daarbij aan een kredietkaart van Mastercard Classic. Lees daarbij goed de voorwaarden door van deze aanvullende reisverzekering.

Mogelijk heb je geen vragen meer, maar zelf nog wat goede tips die je graag wil delen. Je kunt nieuwtjes en tips hier doorgeven! Natuurlijk kun je eventuele vragen stellen over vakanties, reizen, verzekeringen en boeken met een kredietkaart. Het antwoord aangaande of je vakantie verzekerd is wanneer je boekt met een kredietkaart is ondertussen duidelijk, maar daaromtrent kun je nog wat vragen hebben. Stel deze gerust. Is het je allemaal duidelijk en ben je klaar om een vakantie te boeken met je kredietkaart? Dan wensen we je een fijne vakantie!