Skip to main content

Is het jouw beurt om een familieweekend te organiseren?

By 22 oktober 2018Voorbereiding

Is het weer eens tijd voor een familieweekend, en is het jouw beurt om die te organiseren? Bij het organiseren komt veel kijken. Je hebt rekening te houden met ieder zijn wens, en of het iedereen wel schikt. Een stressvolle klus denk je waarschijnlijk, maar het is maar net hoe stressvol je het jezelf maakt. Het is daarom belangrijk en ook een stukje minder stressvol voor jezelf als je al ruim van tevoren begint met de organisatie. Wij vertellen je waar je rekening mee moet houden en een aantal leuke tips om het een onvergetelijk weekend te maken.

De basics waar je mee begint

Bij het organiseren van een familieweekend is het belangrijk om je te bedenken wanneer het gaat plaatsvinden, hoeveel mensen er mee gaan, wat het budget is. En hou je het dichtbij huis, of toch juist in het buitenland? Het is natuurlijk het beste als een iemand de regie heeft, maar het is ook belangrijk om naar de wensen te luisteren van je familie. Ga er eens voor zitten met de familie en bespreek wensen. Als er ouderen mee gaan die slecht ter been zijn is het bijvoorbeeld belangrijk om er rekening mee te houden dat het huisje gelijkvloers is, en als er kinderen meegaan is het wel zo leuk dat er genoeg activiteiten voor ze te doen zijn. En omdat iedereen in hetzelfde huis gaat verblijven, kan je ook met zijn allen naar een overzicht vakantiehuizen kijken, om samen een keuze te maken.

Open een bankrekening voor deze gelegenheid

Zo’n familieweekend kost veel geld, je moet dan van te voren ook goede afspraken maken over hoeveel het per persoon gaat kosten. Als hier eenmaal duidelijke afspraken over zijn, is het handig dat iedereen het geld overmaakt naar een speciale bankrekening die voor deze gelegenheid geopend is. De voordelen hiervan zijn dat de inkomsten en uitgaven helder zijn, je eventuele aanbetalingen betalen kan met die rekening en het  ook duidelijk is hoeveel geld er overgebleven is. Dit kan je weer gebruiken voor een ander familie uitje. Overzichtelijker kan je het niet hebben. 🙂

Geef het familieweekend een thema

Omdat een gewoon familieweekend ook maar zo gewoon is, is het leuk om een thema toe te voegen aan het familieweekend. Dit geeft het een extra feestelijke twist en natuurlijk de voorpret van het bedenken wat je voor het thema gaat doen. Je kan je hele familieweekend in teken laten staan van het thema, maar je kan er ook voor kiezen om dit een avond te laten zijn. Als voorbeeld is het leuk om weer terug te gaan naar een bepaald tijdperk; je kan weer de muziek dragen uit die periode en de kleren dragen die in die tijd hip waren. Reken er maar op dat er lang over nagepraat wordt!