Skip to main content

Misschien ben je wel eens in een land geweest waar je eigenlijk nooit meer weg wilt, maar je wilt daar gaan leven. Je gaat dan gelijk zoeken naar werk, maar misschien wil je wel wat extra verdienen met een webshop. Maar waar moet ik beginnen? Heb ik wel de juiste domeinnaam? In dit artikel worden de belangrijkste punten doorgenomen waar je op moet letten als jij een eigen online webshop opent in het buitenland.

Is mijn markt niet verzadigd?

De e-commerce is in het algemeen over de hele wereld aan het groeien, maar je moet wel in de juiste markt zitten met het juiste product. Is er vraag naar jouw product? Zijn er veel concurrenten? Je wilt namelijk wel geld verdienen en als geen mensen zijn die je product afnemen dan zal je geen succes maken.

Domeinnaam

Als jij in het buitenland een domein wilt hebben, dan is het handig om een internationaal domeinnaam te gebruiken. Mocht jij een ‘.nl’ domein hebben zullen mensen minder snel bij jou kopen, omdat zo een soort domeinnaam hun zal afschrikken. Je zou er dan voor een lokale domeinnaam kunnen kiezen of bijvoorbeeld ‘.com’.

Buitenlandse regelgeving

De regelgeving om webshops zijn in andere landen anders als dan in Nederland. In Duitsland zijn er bijvoorbeeld heel veel regels waar je bij het maken van de webshop op moet letten. Deze regels kun je gemakkelijk vinden.

Hoe zet je de marketing in?

Marketing is in ieder land anders. Elke cultuur heeft andere behoeften en dat is voor jou als buitenlander niet al te makkelijk om mee om te gaan. Je zou er daarom voor kunnen kiezen om de marketing uit te besteden aan een marketing bureau die lokaal gelegen is. Mocht jij heel veel in een bepaald land komen en ken je cultuur heel goed? Dan is dit uiteraard minder nodig.