Skip to main content

De vakantie is altijd een periode waar we ontzettend naar uitkijken. Er zijn tal van verschillende manieren om vakantie te vieren. Sommige mensen boeken een appartement of een hotel en anderen gaan liever kamperen. Afhankelijk van het type vakantie waar je naar op zoek bent heb je vaak een behoorlijk aanbod qua bestemmingen waar je uit kan kiezen. Wanneer je houdt van kamperen dan zijn de Ardennen een absolute aanrader. Het hele jaar door kun je hier terecht op tal van campings en beleef je een vakantie om nooit te vergeten alleen, met een groep of met het hele gezin.

Kamperen op rijafstand van Nederland in de prachtige natuur

De Ardennen zijn voornamelijk gelegen in het oosten van België, maar lopen ook nog door tot in Frankrijk en Luxemburg. De Ardennen zijn zeer goed te bereizen vanuit Nederland en bieden tal van mogelijkheden voor diverse kampeervakanties. De Ardennen is een zeer bosrijk gebied met prachtige landschappen, pittoreske dorpjes en diverse rivieren. In de Ardennen kom je zeker aan je trekken met onder andere tal van verschillende buiten activiteiten, georganiseerd zoals bijvoorbeeld wandelen, kanoën, zwemmen en survivallen. Lees meer over de mogelijkheden op deze website. Ook voor je rust zit je hier helemaal goed en zijn er genoeg mooie rustige plekken te vinden waar je een kan worden met de natuur en volop kan genieten van de schoonheid van de Ardennen.

De Ardennen zijn geschikt voor kampeervakantie voor diverse doelgroepen

De Ardennen zijn uitermate geschikt om te kamperen en je vindt hier dan ook tal van campings voor verschillende doelgroepen. Zowel voor grote groepen jongeren op schoolkamp of werkweek, alsook voor gezinnen met kinderen of volwassenen die graag willen wandelen zijn de Ardennen uitstekend geschikt. Al binnen een paar uur rijden ben je in de Ardennen en je vakantie kan dan ook direct beginnen. Sommige campings zijn prachtig gelegen aan de oevers van een van de meanderende rivieren. Activiteiten zijn vanaf de meeste campings te organiseren of te boeken en het gebied is daarnaast zeer veilig en toeristvriendelijk. Tip: weekend arrangement van ActiveOutdoorEvents.nl. De verschillende dorpjes in de Ardennen hebben allen karakter en geven je een typisch vakantiegevoel en bieden daarnaast alles wat je nodig hebt met betrekking tot verschillende voorzieningen, zoals winkels en restaurants.