Skip to main content

Er is een grote groep Nederlanders die tijdens de zomervakantie afreist naar het zuiden van Europa om de zon op te zoeken. Denk aan populaire bestemmingen in Frankrijk, Spanje en Turkije. Wat moet je meenemen om er een zorgeloze vakantie van te maken? En welke spullen mogen bijvoorbeeld absoluut niet ontbreken als je naar het noorden van Europa trekt, waar het weer ineens om kan slaan? In dit artikel geven we je een aantal handige tips om goed beslagen op vakantie te kunnen gaan. Je moet er immers niet aan denken, dat je tijdens de vakantie spullen blijkt te missen!

 

Tip 1: pas je kleding aan op het weer

Een van de belangrijkste tips bij het inpakken van je koffer is het controleren van de weersvoorspelling voor je vakantiebestemming. Verwacht men zonnig weer? Zorg er dan voor dat je hooguit één lange broek, één vest of trui en voor de rest voornamelijk zomerse kleding meeneemt. Het is zonde als de ruimte in je koffer opgevuld wordt door overbodige broeken en truien.

 

Tip 2: naar het noorden? Kies voor een broek extra!

In het noorden van Europa kan het weer heel snel omslaan. Een warme zomerdag kan een regenachtige avond met zich meebrengen. Om te voorkomen dat je zonder droge broeken of vesten komt te zitten, is het in Noord-Europa belangrijk om voldoende warme kleding mee te nemen. Dit geldt ook als de weersvoorspellingen anders doen geloven!

 

Tip 3: verdeel de kleding over koffers

Wanneer je per vliegtuig naar je vakantiebestemming afreist, is het raadzaam om de kleding van twee personen te verdelen over twee koffers. Neem de helft van je eigen kleding mee en vul dat aan met de helft van een partner. Mocht een koffer op het vliegveld kwijtraken, dan heb je in ieder geval nog wat kleding in de koffer van je partner.