Skip to main content

Ibiza is meer dan alleen een feest eiland!

By 22 juni 2017Europa

Veel vakantiegangers denken bij het woord Ibiza aan voornamelijk feesten en dronken toeristen. Deze bewering is totaal niet juist! Ibiza is een vakantie eiland pur sang; er is voor elke doelgroep iets te doen en bovendien heeft het eiland prachtige natuurgebieden!

Natuur op Ibiza

Één van de mooiste natuurgebieden van Ibiza is gelegen bij Cala d’Hort, vanaf dit prachtige natuurgebied is er een geweldig uitzicht op Es Vedrà; een erg bijzondere rots die uit de zee steekt. Veel bezoekers van dit gebied vinden deze rots erg magisch!

Naast de prachtige natuur is er ook veel flora en fauna op het eiland, een grote diversiteit van unieke diersoorten en planten zijn op het eiland te vinden. De zeer oude olijfbomen zijn altijd mooi om te zien, evenals de unieke sabina bomen op het eiland!

Beachclubs op Ibiza

Yacht near the pier against sunset, summer vacation concept

Tuurlijk zijn er wel genoeg beachclubs op Ibiza en kan je uitgaan op het eiland, maar het is lang niet zo dat elke toerist op het eiland dronken is. Er kan veel gefeest worden op het eiland, maar de echte vervelende drukte is voornamelijk geconcentreerd rondom San Antonio en Playa d’En Bossa. Als je hier niet van houd zou ik niet naar deze gebieden gaan.

De overige beachclubs op het eiland zijn stijlvoller en de mensen die hier komen zijn behoorlijk chique. Bij Blue Marlin liggen de exclusieve jachten voor de kust, de bezoekers van de beachclub worden dan met een bootje gependeld van en naar het strand. Een andere luxe beachclub is Nassau in Playa d’en Bossa, het kost behoorlijk wat geld om een dag te genieten bij deze beachclubs dus de onrustige feestvierders blijven hier veel weg.

Yolanthe open Beachclub XaXa op Ibiza

Op dinsdag 20 juni heeft Yolanthe Sneijder-Cabau een beachclub geopend op Ibiza. Dat is vlakbij Cotton Beach Club aan het strand van Cala Tarida. Xavier, de broer van Yolanthe, zal voornamelijk de scepter gaan zwaaien in dit restaurant. Het beloofd een echte hotspot te gaan worden, net zoals de beachclub ernaast.

Cala Tarida is een heerlijk strand om heen te gaan, er zijn goede bedden te huren en de zee is heerlijk. Het is niet al te diep dus veel bezoekers nemen hun kinderen mee, welke veilig kunnen zwemmen in het ondiepe water! Daarnaast is het een zandstrand, dit is erg fijn om even over te wandelen!