Skip to main content

Holland boven Amsterdam

By 22 september 2021Vakantie in eigen land

Amsterdam, die mooie stad… maar wat ligt er om die stad? Veel mensen schijnen te vergeten dat er boven Amsterdam van alles te doen is! Holland boven Amsterdam biedt eindeloze mogelijkheden!

Natuur

De kop van Noord-Holland is omgeven door natuur. Zo heb je kilometerslange schone stranden, bossen, bloemenvelden en heidevelden! Hier kan je even helemaal tot rust komen. Groene landschappen brengen rust maar zorgen ook voor een hoger serotonine gehalte, meer zuurstof en vitamine D. Buiten Wandelen triggert je brein en geest.

Ook kun je veel doen op en rond het water. Zo kan je kiezen of je wil kanoën, suppen of gewoon varen in een boot. Dit kan in het IJsselmeer maar dit kan ook in een stad, zoals in Den helder door de kanalen.

Verblijf

De kop van Noord-Holland heeft ook talloze bijzondere verblijven. Zo kun je ervoor kiezen om in een strandhuis in Julianadorp te verblijven, een natuurhuisje, een pipowagen of in een kustwachttoren!

Diversiteit

De kop van Holland biedt ook authentieke streekproducten aan! Er is enorm veel variatie aan groenten, aardappelen, fruit, kaas, melk en vis! Deze producten zijn langs de weg te vinden in boerderijwinkels en kleine kraampjes. Ook biedt de kop verschillende restaurants aan die deze streekproducten gebruiken om hun gerechten te maken.

Ook de terrassen zijn eindelijk weer open! In de kop zijn verschillende pleinen met leuke cafés en restaurants. Zoals de markt in Schagen. Deze markt bestaat al sinds 1415 en is het middelpunt van het kleine stadje. Deze markt is de perfect plek om na een fietstocht of shoppartij iets te drinken.