Skip to main content

Bent u van plan om een bezoek te brengen aan Amerika? Dan weet u natuurlijk vooraf al dat dit hoogstwaarschijnlijk een fantastische ervaring gaat worden. Echter zijn er nog tal van zaken die geregeld moeten worden voordat er daadwerkelijk op reis gegaan kan worden. Zo moet er ook een visum worden aangevraagd en wij zullen u op de hoogte brengen van de benodigde informatie.

Waar en waarom een ESTA?

Natuurlijk zullen veel mensen de vraag hebben: “waarom mag ik alleen met een ESTA het land betreden?”. De Amerikaanse autoriteiten hebben ervoor gekozen, omdat zij zo weten wie het land binnenkomen en op welke termijn zij weer vertrekken. Zo hebben zij zich in mogelijke terroristen en kunnen zij bij problemen gemakkelijk teruggrijpen op de visum aanvraag.

Een ESTA kunt u gemakkelijk aanvragen via internet en kost u 25 euro. Met deze 25 euro probeert Amerika om het toerisme in het land te stimuleren.

Wanneer word ik geweigerd?

In Amerika zijn er tal van zaken bekend die te maken hadden met een verkeerd visum of zelfs een missend visum. Daarom zijn er de laatste jaren steeds strengere regels aan dit document en u kunt zelfs geweigerd worden. Hieronder vindt u een aantal situaties waarin u geweigerd zult worden door de Amerikaanse autoriteiten:

  • U bent ernstig ziek of heeft een besmettelijke ziekte
  • U heeft een verslaving aan drugs of alcohol
  • U bent in het verleden in aanraking gekomen met de Amerikaanse autoriteiten op het gebied van drugs of heeft in uw leven vijf of meer jaar vastgezeten

Heeft u nog voldoende informatie over dit onderwerp? Klik hier voor informatie over een ESTA en zorg ervoor dat u alles duidelijk voor ogen heeft. Zo zult u geen onverwachte zaken tegenkomen en kunt u met een gerust hart op vakantie.