Skip to main content

Vakantie is leuk maar soms ook best kostbaar. En natuurlijk wil je niet de hele vakantie lopen beknibbelen. Er zijn tal van manieren waarmee je eenvoudig geld kunt besparen voor en tijdens je vakantie.

Vergelijk de prijzen

Boek je vakantie op tijd maar vergelijk eerst goed de verschillende aanbieders op internet. De prijzen lopen vaak behoorlijk uiteen en je kunt goedkoper boeken als je even goed kijkt en niet voor de eerste de beste kiest. Als je rechtstreeks bij een hotel boekt is dat vaak goedkoper dan via een reisorganisatie.

Haal geld op de plaats van bestemming

Geld nodig op vakantie? Haal dit ter plaatse uit de geldautomaat. Deze vind je overal en dan heb je meteen de beschikking over de juiste valuta zonder dat je deze van tevoren in Nederland gewisseld hebt. Hiervoor betaal je namelijk ook extra.

Eet en drink voordelig

Wil je lekker uit eten op vakantie? Kies dan voor een restaurant waar ook de plaatselijke bevolking komt. Hier is het eten vaak beter en betaal je minder dan op plekken waar veel toeristen komen. Ben je in de buurt van een bezienswaardigheid? Neem dan even de moeite om een paar straten verder te lopen voor een hapje of drankje. Vaak zijn ze wat verderop beter en zeker stukken voordeliger.

Plan je uitstapjes

Wil je een uitstapje maken? Raadpleeg de lokale VVV waar je naar toe kunt gaan en wat het kost. Veel informatie vooraf verzamelen loont zeker de moeite. In veel plaatsen kun je een toeristenpas kopen. Hiermee krijg je korting op diverse bezienswaardigheden maar kun je ook voordelig gebruik maken van het openbaar vervoer. Ook krijg je vaak korting in de horeca. Allemaal meegenomen natuurlijk. En je bent een Nederlander per slot van rekening.