Skip to main content

Het staat misschien al een hele tijd op je bucketlist, en nu is het dan eindelijk zo ver… Je gaat op reis naar het prachtige Italië! Italië is een land met karakter en het is verstandig om je hier goed op voor te bereiden. Je kunt namelijk een enorme flater slaan wanneer je dit niet doet. Daarbij wordt je reis nog veel waardevoller wanneer je het goed aanpakt! Krijg contacten met de locals en weet precies waar je wat moet bestellen. Dit ligt allemaal voor het grijpen.

Tips voor je reis naar Italië

Doordat dit land zoveel te bieden heeft aan cultuur, kunst en horeca, is het zonde om je reis van tevoren al helemaal vol te plannen. Neem de tijd voor dit land. De Italianen spreken niet voor niets over het goede leven, ‘La Dolce Vita’, dit moet je ervaren en hierbij heb je geen zin in een strakke planning.

De Italianen hechten veel waarde aan kleding. Probeer je van tevoren in te lezen in de kledingvoorschriften en houd jezelf hier ook aan, anders kun je zeker scheve gezichten krijgen en het is vrij respectloos om deze voorschriften te negeren. Een kerk bezoeken met blote armen en benen is vaak niet mogelijk, neem hiervoor altijd iets mee om jezelf te kunnen bedekken.

Leer de Italiaanse taal

 Er is niets zo mooi als het beleven van een Italiaanse vakantie op zijn Italiaans. Probeer de basis van de Italiaanse taal dan ook op te pakken voordat je naar het land reist. Italianen zijn erg trots, de cultuur is belangrijk voor ze. Ze zullen het zeker waarderen dat jij ze kunt aanspreken in de Italiaanse taal. Het is ook nog eens een hele mooie taal, wat het voor jou leuk maakt om te leren. Door de taal te leren heb je de mogelijkheid om contact te maken met de lokale bevolking. Hierdoor is je Italiaanse droomreis zeker een van je mooiste vakanties ooit!