Skip to main content

Jaarlijks kiezen duizenden Nederlanders voor een bezoek aan de camping. Het ene gezin blijft lekker in eigen land, terwijl een ander gezin voor een camping in Spanje of Frankrijk kiest. De mogelijkheden zijn in de afgelopen jaren steeds uitgebreider geworden! Dit maakt dat je altijd een camping vindt, die op je wensen aansluit. In dit artikel belichten we verschillende aspecten om rekening mee te houden bij het reserveren van een plek op de camping. Bij kleine campings kan het lonen om op de bonnevooi naar de camping af te reizen, zodat je deze kunt bezichtigen voordat je een plek boekt. In het geval van grotere campings is dit vaak niet mogelijk, omdat deze al vroeg in het jaar volgeboekt zijn.

Vergelijk verschillende soorten campings met elkaar

Bij het boeken van een camping is het allereerst belangrijk om verschillende soorten campings met elkaar te vergelijken. Hierbij speelt onder meer de aanwezigheid van kinderen in het gezin vaak een rol. Je wilt de kinderen niet voortdurend hoeven te vermaken. Daarbij is het voor kinderen prettig als zij nieuwe vriendjes en vriendinnetjes kunnen maken op de camping. Kies met kinderen voor een camping met een entertainmentteam en verschillende sport- en spelfaciliteiten. Denk aan een zwembad, een badmintonveld of een tafelvoetbaltafel, enzovoorts.

Kijk naar het formaat van de camping

Als onderdeel van het bepalen van een geschikt type camping, kun je ook naar het formaat hiervan kijken. Een grote camping is logischerwijs drukker, dan een relatief kleine camping! Dit maakt dat je minder rust hebt, maar dat je tegelijkertijd profiteert van uitgebreidere faciliteiten. Een kleine camping heeft lang niet altijd een restaurant of bar op het terrein, terwijl grotere campings dat vaak wel hebben. Ook bieden grotere campings meerdere toiletgebouwen, om rijen te voorkomen.