Skip to main content

Het WK voetbal in Rusland bezoeken

By 27 oktober 2017Topbestemmingen

Rusland klinkt voor jou zeker niet echt als een leuk vakantieland? Er is echter genoeg te doen en het landschap is prachtig, je moet simpelweg weten waar. Ook is het niet overal in Rusland koud, in de zomermaanden althans, dan wordt het steeds warmer hoe verder je naar het oosten van Rusland reist. Ook zal het WK voetbal in 2018 in Rusland plaatsvinden, dit artikel vertelt je wat meer over de bezienswaardigheden en activiteiten in Rusland. Voor de voetbalfanaten onder ons wordt er ook info gegeven over het aanschouwen van de WK-wedstrijden.

Activiteiten en bezienswaardigheden in Rusland

Rusland is groot, heel groot, daarom is het vrijwel onmogelijk om gewoonweg heen te gaan en een beetje rond te reizen. Daarom is het van te voren handig om te plannen wat voor activiteiten je gaat doen in Rusland. Iedereen heeft natuurlijk van St. Petersburg gehoord. Deze prachtstad in het westen van Rusland zit boordevol met cultuur, waaronder kerken en paleizen. Het is zelfs mogelijk om de hele stad te zien door middel van een boottocht. Een andere activiteit die je misschien leuk vindt is het bezoeken van het Baikalmeer. Dit is het grootste zoetwaterreservoir op de hele wereld, met prachtige eilanden, planten en diersoorten.

Het WK voetbal bezoeken

Rusland heeft in 2018 de eer om het WK voetbal te organiseren, daarbij zullen de wedstrijden in bekende steden plaatsvinden, waaronder Moskou, St. Petersburg en de stad die bekend staat om de Olympische winterspelen in 2014, namelijk Sochi. De wedstrijden van het WK voetbal in Rusland zullen in totaal in 12 stadions gespeeld worden. De eerste wedstrijd van het WK voetbal 2018 zal plaatsvinden op 14 juni, en het toernooi zal tot 15 juli duren. Deze wedstrijd zal plaatsvinden in het Loezjniki stadion in Moskou, tussen Rusland en een tot nu toe onbekend land. De loting voor de wedstrijden is op 1 december 2017.