Skip to main content

Wanneer je voor een langere tijd in het buitenland verblijft, is het verstandig om hier een los abonnement voor af te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan een langdurige zakenreis, waarbij je een lange tijd op een externe locatie komt te werken. Of wat te denken van het volgen van vakken op een andere universiteit in het buitenland? Een dergelijke trip duurt vaak enkele maanden, voordat een student terug naar Nederland komt. Het gebruik van de data en belminuten uit je Nederlandse abonnement is niet altijd mogelijk in het buitenland. Op de website van je provider vind je binnen welke landen je het Nederlandse abonnement kunt blijven gebruiken.

 

Sim only abonnement in het buitenland afsluiten

Zet je Nederlandse abonnement stop, totdat je terugkeert naar Nederland. In de tussentijd kun je in het buitenland een kortlopend sim only abonnement afsluiten. Voorafgaand aan je buitenlandse reis, kun je in Nederland zoeken naar de beste sim only deals van dat land. Let hierbij op de hoeveelheid mobiele data die je hebt en het aantal belminuten. Houd er rekening mee, dat je op veel universiteiten en binnen veel bedrijfspanden gebruik kunt maken van draadloos internet. Zo heb je minder mobiele data nodig! Je wilt voorkomen dat je aan het eind van de maand mobiele dat over houdt. Terug in Nederland kun je opnieuw bekijken welke Nederlandse provider de beste sim only abonnementen biedt.

 

Prepaid simkaart als alternatief

Een alternatief voor het gebruik van een sim only abonnement tijdens je vakantie, is het gebruik van een prepaid simkaart. Zeker wanneer je niet langer dan vier tot vijf maanden in het buitenland verblijft, zal een prepaid simkaart een goedkopere oplossing zijn. Je kunt de prepaid simkaart in het land van bestemming aanvragen bij een telecomprovider. Na het registreren van de simkaart kun je deze direct gebruiken.