Skip to main content

Het beste van Azië in één land? Bezoek Maleisië!

By 8 april 2021Topbestemmingen

Hoe goed ze het ook proberen, weinig landen bevatten alles wat één bepaalde regio van de wereld perfect samen kan vatten. Maleisië slaagt daar wél in.

Volkeren maken net als landen een hele transformatie door. In Nederland vinden we nog dagelijks sporen uit een ver verleden, dat er in alle opzichten totaal anders uitziet dan nu. In Maleisië merk je daar nauwelijks wat van. Of toch wel? Dat hangt er maar net vanaf hoe je er tegenaan kijkt. Het is namelijk een land van tegenstellingen. Enerzijds kom je in de jungle terecht en baan je je weg door allerlei natuurschoon. En daar tegenover staat dan weer de metropool die Kuala Lumpur heet!

Ben je benieuwd naar wat dit prachtige land jou allemaal te bieden heeft? Dan is een rondreis door Maleisië precies waar jij naar op zoek bent!

In the jungle, the mighty jungle

Nee, we gaan je niet bang maken met leeuwen. Maar het natuurschoon van Maleisië is echt iets dat je niet aan je voorbij mag laten gaan. Bezoek daarom vooral Taman Negara, een groots nationaal park waar je een prachtige indruk krijgt van het tropische regenwoud. Daarnaast is Borneo een prachtig voorbeeld van een plek waar je de oerwouden kunt verkennen, en dat helemaal op de manier die het beste bij jou past. Daarmee bedoelen we te voet of per boot!

Oh ja, leeuwen zijn er misschien niet te vinden, maar wie weet kom je wel oog in oog te staan met een orang-oetan, tijger, neushoorn, honingbeer of een luipaard – hoewel de kans op een ontmoeting met deze laatste redelijk klein is, helaas. Laat je bovendien verrassen door de weelde van exotische vogels die in Maleisië te vinden zijn.

Cultuur snuiven

Eén mentaliteit? Nee, Maleisië heeft er veel meer! Ook Chinezen en Indiërs zijn er in groten getale aanwezig en laten hun invloed gelden. En er zijn belangrijke regels die je niet mag overtreden. Zo doe je bijvoorbeeld je schoenen uit zodra je een moskee binnengaat, of een andere religieuze ruimte. Wees beleefd en niet te luidruchtig, kleed je correct volgens de lokale voorschriften. En afdingen op de markt? Dat kan, vooral doen. Maar het kan altijd zijn dat de prijs voor jouw producten hoger komt te liggen dan wat mensen uit de regio ervoor neerleggen. Dat moet je dan maar letterlijk op de koop toe nemen.

Eet smakelijk!

Dat moet sowieso wel lukken. De veelzijdige keuken van Maleisië is beroemd! Dat komt ook weer door de invloeden van buitenaf, bijvoorbeeld die uit China, India en Indonesië. Probeer verschillende gerechten uit die bij diverse kramen te koop zijn. Reken er wel op dat de meeste hapjes vrij pittig zijn!