Skip to main content

Betalen in het buitenland kan soms een heel gedoe zijn, vooral het  reizen buiten europa, dan krijg je te maken met wisselkoersen van valuta. Gelukkig zijn er een aantal tips om toe te passen zodat jij zo gunstig mogelijk kan betalen op vakantie.

Extra kosten in het buitenland

Wanneer je geld opneemt bij een buitenlandse niet Europese pinautomaat, dan kun je twee kosten tegenkomen.

  • Dat zijn kosten die de bank waar je het geld pint in rekening brengt voor het opnemen van geld.
  • Soms kan het zijn dat er uiteindelijk toch meer afgeschreven wordt dan het geld dat je gepind hebt. Dat komt vaak, omdat je een ongunstige wisselkoers krijgt voorgeschoteld. Iets waar je niet direct iets mee kan doen.

3 tips die je geld besparen

  1. In veel landen net buiten Europa kun je gewoon met euro’s betalen. Denk aan Marokko, Turkije en zelfs vaak in Kaapverdië. Dat komt, omdat de Euro veel waardevaster is dan de locale valuta. Je kunt dus in Nederland gepinde euro’s vaak gewoon uitgeven. Let dan wel op dat je op de hoogte bent van de wisselkoersen, want vaak krijg je wisselgeld in de locale valuta terug. Wisselkoersen berekenen kan hier.
  2. Een andere tip is betalen met je creditcard. Want je creditcard maatschappij is vaak gevestigd in het land waar je op vakantie bent. Je hebt bij deze betalingen minder last van schimmige wisselkoersen en je hebt ook geen valutakosten. Dat maakt op vakantie betalen met je creditcard goedkoper.
  3. In sommige landen is het mogelijk om bij een winkeltransactie geld bij te pinnen. In de verenigde staten kun je dit bij sommige supermarkten doen. Hierdoor sla je transactiekosten vaak over en ben je zo ook goedkoper uit.

Zoals je leest, door je slim voor te bereiden kun je jezelf heel veel geld besparen.