Skip to main content

Ga je bijna op reis? Lucky you. De kans is heel groot dat je voor het inpakken van je toilettas nog even nadenkt over wat handig is om in te pakken. Neem je je volledige elektrische tandenborstel mee, inclusief houder en oplader? Of kies je voor een compactere reistandenborstel? Wat betreft tandenborstels en mondverzorging zijn je opties eindeloos. In dit artikel bespreken we een aantal verschillende soorten tandenborstels die ideaal zijn om mee te nemen op reis. Lees gauw verder en bepaal welke het meest geschikt zou zijn voor jou.

Elektrische tandenborstel
Als je op reis gaat, is het meenemen van je elektrische tandenborstel misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch is het helemaal geen gek idee om te overwegen om deze mee te nemen, zeker als je bedenkt dat je je tandenborstel minimaal twee keer per dag gebruikt en je gebit één van de belangrijkste dingen is om goed te verzorgen. Heb je nog geen elektrische tandenborstel, lees je dan eerst goed in zodat je weet wat de beste elektrische tandenborstel op de markt is. Het is misschien één keer een investering, maar dan heb je ook wat – voor langere tijd.

De duurzame tandenborstels
De ‘wegwerptandenborstel’ zoals wij die kennen (verkrijgbaar voor een paar euro bij de supermarkt) is niet bepaald duurzaam. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer duurzamere alternatieven gekomen op plastic, bijvoorbeeld tandenborstels waarbij de houder gemaakt is van bamboe. Ook deze zijn verkrijgbaar in compacte reisformaten! Ook een goed, leuk en duurzaam cadeau om iemand te geven voor zijn of haar verjaardag.

Compacte reistandenborstel
Hecht je echter meer waarde aan een zo klein mogelijk toilettasje met niet al te veel artikelen, dan zijn reistandenborstels ook een heel handige optie. Deze kun je in het midden namelijk inklappen, zodat hij in de lengte direct twee keer zo klein is. Let er wel op dat de haren van de reistandenborstel van dezelfde kwaliteit zijn als je normale tandenborstels, omdat sommige reistandenborstels van lagere kwaliteit extreem zachte haren hebben, en je na het tandenpoetsen amper het idee hebt dat ze goed gepoetst zijn.