Skip to main content

Elektrische fietsen worden steeds vaker gebruikt. En dat is ook niet erg vreemd aangezien je met een elektrische fiets lekker buiten kan bewegen zonder er heel moe van te worden. Toch zal je nog wel kunnen horen dat elektrische fietsen alleen voor ouderen zijn die het zelf niet meer kunnen. Hier is natuurlijk niks van waar. Met elektrische fietsen kan je nu vaak al zelf kiezen hoeveel hulp jij nodig hebt tijdens het fietsen en wat voor soort en maat fiets jij wilt hebben. Daarom kan je ervan garant staan dat er een goede elektrische fiets voor jou bijzit. Wil je de beste elektrische fiets voor jou vinden lees dan eens Amslod fietsen klanten ervaringen en lees over de Amslod fietsen kwaliteit ervaringen van klanten.

 

Elektrische fietsen

 

Elektrische fietsen kunnen met elkaar vergelijken worden omdat er fietsen zijn met een voorwielmotor en fietsen met een middenmotor. Fietsen met een voorwielmotor zijn geschikt om in de stad te gebruiken, maar ook voor langere afstanden. Fietsen met een voorwielmotor fietsen van zichzelf ook erg licht, u fietst daardoor zonder extreem veel geluid snel naar uw bestemming.  Elektrische fietsen met een middenmotor zijn stabieler en geeft een wat natuurlijker fietsgevoel. Het natuurlijke gevoel komt doordat de motor laag in het frame van de fiets zit en het gewicht van de fiets dus laag bij de grond zit. Deze fietsen worden het vaakst gebruikt en zijn ook zeer populair. Ook zijn fietsen met een middenmotor erg geschikt in heuvelachtig gebied. Dit komt doordat de motor zich aanpast aan de weerstand die u geeft aan het pedaal. Dus wanneer u harder trapt komt er juist meer of minder ondersteuning bij. Dit maakt een elektrische fiets dus erg handig als u in de heuvels wilt fietsen en u er met een normale sportfiets nog niet helemaal doorheen komt. 

 

De batterij en motor

Naast de motoren zijn er natuurlijk nog meer verschillen tussen elektrische fietsen. Zo zijn er fietsen met een hoge of lage instap. Traditioneel gezien heeft een mannenfiets natuurlijk een hogere instap, maar dit kan wat minder fijn en veilig zijn met een elektrische fiets. Hierdoor opten ook veel mannen voor een elektrische fiets met een wat lagere instap. Ook is het natuurlijk belangrijk dat de elektrische fietsen met hun tijd meegaan. Dit is ook de reden waarom elektrische fietsen een automatische fietsverlichting, een remlicht en een lcd-kleurendisplay hebben.  

Denkt u dat een elektrische fiets ook een fijne toevoeging kan zijn aan uw fietsleven? Is het ritje naar kantoor toch net iets te lang of zoekt u een nieuwe sportieve e bike met middenmotor die u af en toe wat hulp kan bieden. Dan raden wij u zeker aan om u goed in te lezen en te informeren over verschillende soorten elektrische fietsen.