Skip to main content

Als je niet kunt kiezen tussen de Griekse eilanden en een originele vakantie wilt beleven, kies je voor een rondreis door Griekenland. Overnacht op verschillende eilanden, geniet van verschillende uitzichten en mensen. De Cycladen eilanden zijn zeer geschikt om te eilandhoppen. Een rondreis langs de Griekse eilanden gaat, hoe kan het dan ook anders, per boot. Dit vervoersmiddel is dé manier om de eilanden van een afstand te bekijken. Je krijgt een beter beeld van Griekenland. Op deze manier pik je van alle eilanden het beste mee. Je kunt in ieder geval van mei tot en met september rekenen op dagelijkse bootverbindingen tussen de eilanden. Maar je kunt de overtocht natuurlijk ook zeilend maken. Dan voel je je eerder een reiziger dan een toerist, heerlijk! En je kunt jouw rondreis door Griekenland natuurlijk makkelijk combineren met een strandvakantie. Kies de vertrekdatum die jij zoekt, vergelijk de prijzen en boek je vakantie via o.a. vakanty.nl.

 

Griekenland en een tour land de eilanden

Eilandhoppen in Griekenland, dat is pas een belevenis! Omdat elk eiland anders is, zul je elke keer weer blij verrast worden. Als je in het hoogseizoen reist, is het aan te raden om van te voren de overnachtingen te boeken. Plan je reisschema niet te strak. Je vakantie moet natuurlijk wel ontspannen blijven. Je kunt je rondreis door Griekenland het beste beginnen vanuit Athene. Vanuit de haven van deze stad heb je een enorme keuze aan bootverbindingen naar diverse eilanden. Laat je oog niet alleen vallen op de grotere Griekse eilanden. De kleinere eilanden zullen je namelijk verrassen. Daar  is ook nog weinig massatoerisme. Tijdens een rondreis ontdek je Griekenland pas echt. Dat wordt een afwisselende vakantie als je gaat eilandhoppen in Griekenland.

 

Het zachte klimaat van Griekenland

Alleen al voor het weer zou je naar Griekenland op vakantie gaan. Op de Griekse eilanden is het namelijk het hele jaar door aangenaam weer. In de hoger gelegen delen van het vaste land kan het ’s winters erg koud worden en sneeuwen. In de winterperiode, van november tot en met maart, valt er regen. Wil je vooral genieten van het strand of ook activiteiten ondernemen? In de zomer zijn hittegolven niet ongewoon. De temperatuur loopt dan op tot boven de 40 graden. Op de Griekse eilanden is het met een briesje wind dan heerlijk vertoeven aan het strand. Als je wat meer wilt ondernemen, kun je het beste in het voorjaar naar de Griekse eilanden reizen. Het klimaat van Griekenland is heerlijk.

 

Griekenland: weersverwachting

Hoe je het ook wendt of keert, de weersverwachting voor Griekenland is vrijwel altijd goed. Als je in juni, juli of augustus naar Griekenland reist, is een vakantie met zonneschijn gegarandeerd. Het mediterrane klimaat dat op de eilanden en aan de kuststrook heerst, zorgt voor zachte winters en droge zomers. Elk seizoen ziet Griekenland er weer anders uit. Een vakantie naar de Griekse eilanden is dan ook het hele jaar door een genot. Kun je niet genoeg krijgen van de zomerse weer op Kreta of ben je benieuwd naar de herfst op Kos? Dan ga je toch weer naar Griekenland?! Het klimaat zorgt op elk eiland voor een andere vegetatie en een verrassende omgeving. Een ding wat zeker is: het klimaat van Griekenland is uitstekend voor een geslaagde vakantie!