Skip to main content

Een taalcursus voor op vakantie

By 19 september 2017Reisadviezen

Wanneer je op vakantie gaat neem je natuurlijk van alles mee. Wellicht ken je het onthoudt spelletje ‘Ik ga op vakantie en neem mee?’ nog wel. Er gaat veel je koffer in voor zo’n vakantie. Echter gaat het geen wat je misschien wel het meest nodig hebt, althans laten we zeggen dat het ook erg leuk is om mee te nemen. De taal van het land waar je heen gaat.

 

De meeste mensen spreken de taal van hun vakantieland niet en denken er ook verder niet bij na om bijvoorbeeld een taalboek mee te nemen wanneer ze op bestemming zijn. Pas wanneer je in het land van je vakantie aankomt beseffen de meeste mensen al heel snel dat een taalcursus toch best handig had geweest.

Waarom een taalcursus meenemen op vakantie?

Hoewel we in Nederland heel goed Engels spreken en de meeste Nederlanders zelfs een woordje Duits spreken is dit vice versa natuurlijk helemaal niet zo. In Nederland leren we Engels omdat dit de eerste officiële wereldtaal is.

 

Deze taal wordt zowel zakelijk als in privé heel erg veel gebruikt en daarom de taal om internationaal te communiceren. Spaans komt hier op de tweede plek, hoewel dit meer wordt gesproken. De meest gesproken taal ter wereld is Chinees (Mandarijn) Dit komt door het aantal inwoners.

 

Engels is dus onze taal om internationaal te communiceren zodat we elkaar overal altijd kunnen begrijpen. Toch zijn er nog altijd veel mensen en dan met name in de zuid-europese vakantielanden waar wij als Nederlander graag op vakantie gaan. Die Engels maar gedeeltelijk of helemaal niet beheersen.

 

Dit is alleen al een reden om de taal van je vakantieland te leren. Al zijn het maar een paar woorden en leer je alleen de basis van een taal. Neem als voorbeeld Spaans, Grieks of Italiaans. Met een korte taalcursus kom je al een heel eind. Je leert de beginselen en de basis van een taal. En dan juist de elementen die je op een vakantie goed kunt gebruiken. Zoals het vragen naar de weg. het bestellen van eten en drinken, goedemorgen middag en avond.

Cultuur en Tradities.

Een ander voordeel van het leren van een andere taal, is dat je veel over het land leert. Neem als voorbeeld even Griekenland. Stel je wilt Grieks leren. Dan leer je met een thuisstudie niet alleen de taal, maar juist ook de Griekse tradities, en veel over de geschiedenis en cultuur van de Grieken.

 

Daarnaast heeft een thuiscursus het grote voordeel dat je deze makkelijk mee op vakantie kunt nemen. En wat is nou beter dat de taal te leren in het land zelf. Zo kun je het meteen in de praktijk brengen en heb je toch zeeën van tijd als je letterlijk met je voetjes in de zee ligt.

Wat betreft de taalcursussen die je middels een thuisstudie of afstandsonderwijs kunt volgen is er veel mogelijk. Werkelijk elke taal kun je leren. De laatste jaren is Kroatië een erg populair vakantieland aan het worden en gaan er steeds meer mensen naartoe op vakantie. Verwacht wordt dat de aankomende jaren Kroatië naast Spanje het populairste vakantieland in Europa wordt. Kijk daarom hier en begin met Kroatisch leren.