Skip to main content

Je gaat op vakantie en wil een degelijke reiskoffer om je bagage mee te nemen. Je zoekt op het internet naar een reiskoffer. Je ziet dat er erg veel aanbod is voor reiskoffers in verschillende prijsklassen. Je ziet door de bomen het bos niet meer en weet niet goed waar je op moet letten bij het kopen van een reiskoffer. Dat gaan wij je vertellen!

Kies kwaliteit boven prijs

Bij het kopen van een koffer zijn de uitspraken ‘kwaliteit boven prijs’ & ‘goedkoop is duurkoop’ van toepassing. Je wilt dat je koffer jarenlang meegaat en niet dat je na twee keer gebruiken, de koffer weg te moeten gooien.  Maar hoe weet je nou wat een kwalitatief goede reiskoffer is?

De kwaliteit van een koffer is erg lastig te bepalen, helemaal als je de koffer online koopt. Om een betere impressie te krijgen kun je reviews lezen van mensen die de reiskoffer hebben en je kunt kijken naar de garantie die een fabrikant geeft. Sommige fabrikanten geven garantie op een koffer en dit geeft aan hoeveel vertrouwen zij hebben in hun eigen product maar het geeft jou ook zekerheid, mocht de koffer stuk gaan.

Materiaal

Koffers worden gemaakt van veel verschillende materialen en daarom zijn er harde koffers en zachte koffers. Harde koffers beschermen goed en zijn stootbestendig. Zachte koffers zijn daarentegen een stuk lichter en flexibeler waardoor je meer kwijt zou kunnen in de koffer.

De meest gebruikte en meest voorkomende materialen lichten we wat verder toe:

1. Nylon (zachte koffer)

Nylon is een erg licht materiaal en eenvoudig te maken. Dit maakt de koffers van nylon goedkoper in aanschaf maar deze reiskoffers van nylon gaan minder lang mee vergeleken met andere materialen.

2. Aluminium (harde koffer)

Aluminium is een licht gewicht metaal dat erg sterk en duurzaam is. Gezien de eigenschappen van aluminium worden veel koffers gemaakt van dit materiaal. Ze zijn wel iets duurder in aanschaf, maar gaan lang mee.

3. Polycarbonaat (harde koffer)

Polycarbonaat is een stevige kunststof die erg licht is van gewicht. Polypropleen is duurzaam, schokbestendig en milieuvriendelijk en maakt het uitermate geschikt voor reiskoffers.

4. ABS (harde koffer)

ABS is ook een stevige kunststof en erg sterk. ABS is lichter dan polycarbonaat maar maakt een koffer van dit materiaal ook duurder.

Inhoud

De keuze voor een koffer gaat ook hand in hand met de hoeveelheid bagage dat je wil meenemen. Ga je lang op reis of naar een koud land waar warme en dikke kleding vereist is? Dan is een koffer met meer liters inhoud een betere keuze. Ga je kort op vakantie naar een land waar het erg warm is? Dan ben je minder liters inhoud nodig voor je koffer. Hoeveel liter inhoud het meest geschikt is in jouw situatie is erg afhankelijk van de reis, de bestemming.

Je kunt over het algemeen de volgende richtlijnen aanhouden:

 

Hoelang ga je weg? Hoogte koffer Inhoud in liters
Weekendje (2 a 3 dagen) +- 55 cm 25 tot 50 liter
1 a 2 weken +- 69 cm 51 tot 71 liter
2 a 3 weken +- 75 cm 75 tot 95 liter
Langer dan 3 weken +- 81 cm Meer dan 95 liter

 

Uitzoeken op basis van merk

Veel mensen hebben een merk voorkeur bij het uitzoeken van een koffer en dat is logisch. Bepaalde merken staan bekend voor het maken van een goede kwaliteit koffer waardoor mensen sneller geneigd zijn tot het kopen van een bepaald merk. De meest bekende merken lichten wij graag toe:

Samsonite

Samsonite koffers zijn het meest bekend en gekocht door consumenten. Het merk is marktleider in reiskoffers en dit hebben zij te danken aan de hoge kwaliteit koffers die zij maken. De koffers gaan lang mee en zijn van hoogwaardige materialen. Hier staat ook een prijskaartje tegenover.

Rimowa

Iets minder bekend dan Samsonite maar Rimowa koffers zijn ook erg in trek. Deze koffers zijn in aanschaf wat duurder maar hebben net als bij Samsonite een hoge kwaliteit.

American Tourister

American Tourister koffers zijn zeer populair, omdat ze een goede prijs/kwaliteit verhouding hebben. American Tourister wordt gemaakt door Samsonite en dezelfde technieken zijn van toepassing op deze koffers.

SUITSUIT

SUITSUIT koffers zijn rijk van kleur en vaak met originele prints. De reiskoffers worden ook wel gezien als fashionitems. Naast het aantrekkelijke uiterlijk van SUITSUIT koffers zijn ze van goede kwaliteit en verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Prijstechnisch is het merk vergelijkbaar met bovenstaande merken.

En tot slot

Tot slot is het belangrijk om te bepalen of je een reiskopper wil met een hangslot, cijferslot of misschien wel geen slot. Dit hangt af van je doel met en de bestemming. Als je met de auto op vakantie gaat en je blijft in de buurt dan is een slot misschien niet vereist, maar ga je naar het buitenland en gaat je reiskoffer mee op het vliegtuig dan is een slot wel aan te raden.

Als je een koffer met slot wil kopen, kies dan voor een koffer met TSA slot. TSA staat voor Transportation Security Administration en is onderdeel van Homeland Security. Deze organisatie zorgt voor de veiligheid van reizigers naar en van de Verenigde staten. Elke reiskoffer die je mee wilt nemen moet langs de douane ter controle. Als de douane jouw reiskoffer wil controleren als jij niet in de buurt bent, hebben ze niet de code om de koffer open te maken.

Daarvoor is het TSA slot bedacht. De douane beschikt over een loper om TSA sloten te openen. Heeft jouw reiskoffer geen TSA slot dan breken ze de koffer open als zij dit nodig achten. In dit geval kun je je koffer gedag zeggen. De schade is voor dusdanig groot dat je reiskoffer niet te repareren is en de schade krijg je niet vergoed. Een goede reden om een reiskoffer te kopen met TSA slot.

Succes!

Ga jij binnenkort een koffer kopen? Dan weet je nu precies waar je op moet letten! Heel veel plezier van je nieuwe reiskoffer en een fijne vakantie gewenst!