Skip to main content

Het feesteiland bij uitstek maar tegelijk een van de mooiste eilanden van Europa. Ibiza heeft voor iedereen wat, zowel voor wie tot rust wilt komen als voor iemand die helemaal uit zijn dak wil gaan op de beste dj’s ter wereld. Van dit mooie eiland wordt vaak gezegd dat het uit twee kanten bestaat en dat is ook effectief zo. Enerzijds heb je de uitgaansbuurt met alle discotheken en cafés en anderzijds heb je de rustige kant met Ibiza stad. In de stad heb je de winkelstraten en heel wat hippiemarktjes. Het is enorm fijn vertoeven daar, zeker iets om op je to do lijstje te zetten! 

Hoe kan je jezelf best verplaatsen in Ibiza?

Zoals op de meeste vakanties wandel je vaak al heel wat meer dan thuis. Toch is zo’n eiland te groot om jezelf zonder auto te verplaatsen. Ibiza heeft openbaar vervoer, maar dat is vaak niet zo makkelijk als een auto. Je bent afhankelijk van de uren van de bus en een busrit is ook niet gratis natuurlijk. Daarnaast zijn er enorm veel taxi’s in Ibiza, op ieder mogelijk moment van de dag kan je op straat een taxi tegenhouden. Vooral wanneer het hoogseizoen is. Ibiza leeft namelijk vooral van toeristen en daarom is het contrast in drukte enorm groot, tussen de zomermaanden en de maanden waarin het geen vakantie is. Aan taxi’s zijn voor- en nadelen verbonden. Het is prijzig maar je hoeft geen Bob bij te hebben wanneer je gaat feesten. 

Huur een auto in het levendige Ibiza

Naast het openbaar vervoer en taxi’s/Uber kan je ook nog een auto huren op Ibiza. Afhankelijk hoeveel je weg gaat, is een auto huren de goedkoopste oplossing. Als je eens een dag iets verder wil gaan, kan een taxirit ook al snel oplopen. Een auto kan je voor een dag of langer huren en je kan het nog steeds op je verblijf zelf regelen. Informeer je van tevoren wel, in wat de reglementen zijn rond het huren van een auto. Zo moet je bijvoorbeeld oud genoeg zijn en zorgen dat je rijbewijs in heel Europa geldig is.