Skip to main content

Als gezin is het belangrijk dat je veel tijd samen besteed om een goede band binnen de familie te houden. Veel mensen hebben een drukke agenda en hierdoor eigenlijk te weinig tijd om leuke dingen te doen met hun familie. Een gezellig weekendje weg kan de ideale compensatie zijn en zal zorgen voor een goede band binnen je gezin. Heb je geen zin in verre bestemmingen? In Nederland zijn er genoeg mogelijkheden voor een leuk weekendje weg met je kids.

In de natuur

Voor veel mensen is een weekendje in de natuur de perfecte mogelijkheid om even te ontspannen. In Nederland zijn er gelukkig ook genoeg plekken waar je dit kan doen. Voor de actieve natuurbezoekers kan je terecht in gebieden als Friesland en/of Limburg, waar je lekker kan fietsen en andere activiteiten kunt uitvoeren. Voor de rustigere mensen is de kop van Noord-Holland weer een perfecte plek. In Noord-Holland zijn namelijk allemaal kleine dorpjes die enorm leuk zijn om te bezoeken.

Stedentrips

Ben je echt een stadsmens? Dan kan je ook een lekker weekendje weg naar een stad in Nederland. Er zijn genoeg steden waar je niet meteen aan denkt om naar toe te gaan, maar die toch erg leuk kunnen zijn. Veel steden bieden enorm veel kindvriendelijke activiteiten. Delft is bijvoorbeeld een stad die veel mensen zien als studentenstad, maar ook leuke activiteiten kent, zoals het science museum.

Er zijn dus verschillende mogelijkheden om een heerlijk weekendje weg te gaan met het gezin. Het hoeft niet duur en ver te zijn om leuk te zijn, het kan gewoon simpel in ons eigen kikkerlandje.