Skip to main content

Hou jij van varen en ben jij van plan om een boot te kopen? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Je wilt natuurlijk wel de juiste keuze maken en geen spijt krijgen van je aankoop.

Wat voor boot koop je?

Varen geeft mensen vaak een gevoel van vrijheid. Daarnaast is Nederland een echt botenland met vele prachtige wateren. Dat jij een boot wilt kopen snappen wij daarom als geen ander. Voordat je een boot gaat kopen is het belangrijk om een aantal punten op een rijtje te zetten. Wat wil je precies gaan doen met de boot? Hoeveel mensen moeten erop kunnen? Wat is je budget? De boot die jij koopt moet precies aansluiten bij jouw wensen. 

Kies je voor nieuw of gebruikt?
Of je nou kiest voor een nieuwe of een gebruikte boot, beide hebben voor- en nadelen. Zo is een gebruikte boot uiteraard goedkoper, waardoor je voor hetzelfde geld een boot kan kopen uit een duurdere klasse. Daarnaast is er vaak meer boot onderhoud nodig. Het voordeel van een nieuwe boot is dat je deze naar eigen wens kan samenstellen en dat de boot minder onderhoud nodig heeft. Denk ook goed na over het stallen van de boot. Ligt jouw boot het hele jaar in het water? Dan heeft deze sowieso meer onderhoud nodig dan een winterstalling boot

Maak een testvaart

Wanneer je een nieuwe boot koopt dan wil je deze natuurlijk kunnen vertrouwen. Het is daarom belangrijk om voor de aankoop altijd een testvaart te maken. Op deze manier kom je erachter of de boot naar behoren functioneert en waar eventuele verborgen gebreken zitten.

Boot gekocht? Tijd om te genieten
Kies dus altijd een boot die past bij jouw wensen. Lees je daarnaast goed in over het type boot dat je van plan bent om te kopen. Heb jij je besluit gemaakt en je boot gekocht? Dan is het nu tijd om te genieten.