Skip to main content

Voor veel studenten is het lastig om maandelijks rond te komen en in de zomer is het voor veel mensen ook nog de bedoeling om op vakantie gaan. Deze gaan echter gepaard met een hoop kosten, maar waar wordt het geld nou op een verstandige manier vandaan gehaald? Juist, een bijbaantje! Doordeweeks kan er natuurlijk gewerkt worden, maar in de vakanties is er een stuk meer tijd om op financieel gebied bij te spijkeren.

Grote steden hebben meer werk

Bent u als student op zoek naar een bijbaan in de zomerse perioden? Houd er dan rekening mee dat het aanbod in de grotere steden in het land groter zal zijn. Een bijbaan in Amsterdam is een stuk gemakkelijker te vinden dan een bijbaan in Zeewolde. De vraag naar werknemers is simpelweg groter, mede doordat het toeristische trekpleister is.

Wat voor werk wilt u doen?

Natuurlijk zal het aanbod ook afhangen van de wensen die de studenten hebben. Veel studenten die een redelijke opleiding genieten zullen het niet leuk vinden om tussen het groen te werken of bijvoorbeeld tomaten te plukken in een kas. Echter is het in sommige gevallen wel noodzakelijk om dergelijk werk te verzetten, want veel banen worden ook binnen een kort tijdsbestek ingevuld. Bij een aantrekkelijke vacature is het dus zaak om snel te handelen en meteen een sollicitatie te versturen.

Low budget vakantie

Naast het sparen en verdienen van geld is het ook altijd een optie om een vakantie te kiezen waarvan de kosten laag zijn. Over het algemeen zijn dit vakanties waar u camping bezocht wordt en er met eigen vervoer wordt gereisd. Vergelijk eens een aantal campings binnen een straal van 500 kilometer. U zult merken dat er voldoende aanbod is en dat er met een verstandige keuze een passende vakantie gevonden kan worden.