Skip to main content

Ga jij elk jaar op vakantie naar een badplaats in Spanje? Overweeg dan eens om te gaan backpacken. Backpacken heeft veel voordelen en is zeker de moeite waard om te proberen. In dit artikel vertellen wij jou waarom je een backpackvakantie moet overwegen.

  1. Ontdek nieuwe culturen

Als je gaat backpacken moet je veel zaken zelf regelen. Je komt niet aan in een luxe hotel maar moet vaak op de locatie zelf een hostel regelen. Een groot voordeel is dat je veel sneller met de lokale bevolking in aanraking komt. Je reist langs dorpjes waar amper toeristen komen en tijdens je backpackreis moet je ook regelmatig de hulp inschakelen van de lokale bevolking.

  1. Ultieme vrijheid

De meeste mensen besluiten om een backpackvakantie te organiseren om ultieme vrijheid te ervaren. Alles wat je nodig hebt zit in je backpack en je hebt geen stress over; werk, je mobiele telefoon of zaken die thuis afspelen. Je kan zelfs besluiten om de natuur in te trekken en te gaan wildkamperen in Skandinavie. Bekijk bijvoorbeeld eens de backpackfilm Into the Wild hoe zo’n avontuur eruit ziet.

  1. Unieke ervaring

Veel vakanties lijken op elkaar en blijven je niet zo goed bij als een backpackvakantie. Tijdens je reis heb je momenten dat het tegen zit maar vaak zijn deze momenten erg leerzaam. Je komt jezelf tegen en komt terug met veel inspiratie en nieuwe inzichten. Daarnaast zijn er tijdens je reis altijd interessante mensen die bereid zijn om je te helpen met je avontuur.

 

Hoe organiseer je een backpack vakantie? Begin met het vinden van een bestemming die jou aanspreekt. Veel Nederlanders kiezen voor Zuidoost Azië of Australië. Bekijk vervolgens de mogelijkheden voor een backpackroute of voor de echte avonturiers een hikeroute. Boek je ticket, lees de Lonely Planet en start met jouw grote avontuur!