Skip to main content

Bij de gedachte aan een privé jet komt vaak de associatie met beroemde en rijke mensen. Een privilege dat voor weinig mensen is weggelegd. Een duurdere optie in een normaal vliegtuig wordt al beschouwd als buiten het bereik. Maar is een privé jet wel zo duur? Om zelf een privé jet aan te schaffen is zeker een grote investering. Echter kan je net als een normale vlucht ook een vlucht met een privé jet boeken.

Een privé jet is in veel gevallen minder duur dan je denkt. Een licht vliegtuig is al te boeken voor enkele duizend Euro`s per uur. Dit kan al vanaf €1.500,- per uur. Dit klinkt natuurlijk nog relatief duur, maar vast al stukken minder dan voorheen gedacht werd. Daarnaast is het relatief goedkoop indien je besluit om met een groep te vliegen. Een reis naar bijvoorbeeld Berlijn met 5 mensen zou €300,- per persoon zijn, een vergelijkbare prijs voor de duurdere stoelen in een normaal vliegtuig.

Voordeliger dan je denkt!

Naast dat de prijs redelijk meevalt, brengt vliegen met een privé jet ook andere voordelen met zich mee. Zo hoef je niet uren op het vliegveld te wachten, maar is het vaak voldoende om ongeveer twintig minuten voor vertrek om het vliegveld te zijn. Deze korte periode van aanvang komt omdat vliegvelden vaak een speciale terminal voor dit soort reizen hebben. Naast dat je tijd over houdt voor andere activiteiten, hoef je ook niet op zoektocht op het vliegveld. Verder zijn de lange rijen voor het inchecken of voor controles ook niet meer van toepassing voor jou. Gezien weinig mensen de voordelen en de prijs van privé jets weten, is de kans groot dat je in één keer door kan lopen naar je jet.

De meest goedkope manier om een privé jet te boeken

Het is op verschillende manieren mogelijk om een privé jet goedkoop te boeken. Zo kan je contact opnemen met regionale vliegtuigexploitanten of met een privé jet broker. Door gebruik te maken van een privé jet broker, kan je besparen op de kosten. Normaal gesproken moet een vliegtuig speciaal voor jouw reis zowel heen als terug. Hierdoor kost jouw reis meer, zelfs als je alleen voor vliegtuig voor de heenreis hebt geboekt. Via een privé jet broker kan je een goedkopere reis vinden. Deze broker zorgt dat vliegtuigen zowel op de heen- als terugreis mensen vervoeren, waardoor voor beide partijen de vliegrit goedkoper is.