Skip to main content

Ben je gewend om alleen of met je partner op vakantie te gaan, en vraag je je af of een groepsreis wel iets voor jou is? Er zijn genoeg redenen om hier eens voor te kiezen.

 

Reden 1: lekker makkelijk

Veel groepsreizen zijn rondreizen, die worden begeleid door een gids. Meegaan op zo’n groepsreis is een stuk gemakkelijker dan zelf je hele rondreis samenstellen. Zaken als vervoer en overnachting: ze zijn allemaal geregeld. Dat scheelt vooraf een heleboel gedoe, want het valt niet altijd mee om in een land waar je nog nooit bent geweest en waar je geen kennis van hebt niet alleen een boeiend programma samen te stellen, maar ook nog eens alles te organiseren.

Een groepsreis neemt je in dit geval veel werk en wellicht ook wel zorgen uit handen. Zijn we vanavond wel op tijd bij het hotel? Waar kunnen we tijdens onze rit van vanmiddag even stoppen om te eten? Gaan we ons wel redden in het verkeer hier, of verschillen de spelregels wel heel erg van wat we in Nederland gewend zijn? Allemaal zaken die je helemaal los kan laten als je mee gaat op een georganiseerde rondreis: voor veel mensen wel zo relaxed.

 

Reden 2: gezellig!

Veel mensen kiezen voor een reizen als groep omdat zij dit wel zo gezellig vinden. Zeker voor wat ouderen is dit vaak een belangrijke reden. Je hebt altijd wel aanspraak, er is altijd wel iemand met wie het klikt, en je hoeft nooit bang te zijn dat je je een beetje verloren voelt, als enige Nederlander tussen de lokale bevolking. Tijdens een groepsreis hoef je nooit alleen te zijn, iets dat ook singles vaak als belangrijke reden gebruiken om hiervoor te kiezen.

 

Reden 3: je komt nog eens ergens

De gids die mee gaat op een rondreis is over het algemeen goed bekend in het betreffende land, en kan je er van alles over vertellen. Het programma en de route zijn vaak samengesteld door echte experts, die zowel de toeristische trekpleisters als de onontdekte pareltjes kennen. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens een rondreis Marokko zowel bekende steden als Marrakech bezoeken als ook het onbekendere zuiden ontdekken. Zelf was je misschien nooit op het idee gekomen om hier heen te gaan, en had je heel wat prachtige plekken gemist. Excursies zijn vaak vooraf al geregeld en betaald, zodat je eenmaal ter plekke volop tijd hebt om van het land te genieten en precies de uitstapjes te maken die je graag zou willen.