Skip to main content

Italië is een populaire kampeerbestemming onder de Nederlanders. Er zijn veel mooie campings in Italië te vinden en de natuur is adembenemend mooi. Met name plekken in de natuur of aan de kust zijn erg populair. Een van de populairste bestemmingen is het Comomeer. Dit is het diepste meer van Italië en het Comomeer is maar liefst 46 kilometer lang. Wat is er nu allemaal te doen in de omgeving van het Comomeer en wat maakt deze streek zo ideaal voor een kampeervakantie?

Het Comomeer

Het Comomeer is dus aardig groot en er zijn meerdere leuke bestemmingen rond dit prachtige meer. Plaatsen als Lecco, Bellagio, Gravedona en Varenna zijn erg populair. Je kunt deze bestemmingen overigens ook prima combineren. Je kunt met de auto overal komen en daarnaast kun je het meer oversteken met de boot.

Leuke campings

Een van de redenen waarom het Comomeer een gewilde bestemming is, is het grote aanbod. Er zijn vele campings te vinden, de een nog gezelliger als de ander. Een leuke camping aan het Comomeer is dus zo gevonden. En dit is natuurlijk de basis van een geslaagde kampeervakantie!

Avontuurlijk

Hoewel je natuurlijk heerlijk kunt ontspannen aan het Comomeer, zijn er ook veel sportieve activiteiten om te doen. Met name watersport is erg populair. Denk bijvoorbeeld aan zuilen, surfen, maar ook wake boarden en waterskiën. Heb je nog niet veel ervaring met watersporten? Dat maakt helemaal niets uit. Je kunt in dat geval namelijk terecht bij een van de vele zeil- en surfscholen. Ook als je niets met water hebt, kun je hier veel dingen ondernemen. Om het Comomeer kun je prachtig wandelen en mountainbiken. Je kunt de prachtige omgeving zelfs te paard ontdekken. Kortom, het walhalla voor de actieve natuurfanaten!

Lees ook: Het ultieme gevoel van vrijheid op vakantie!

Rijke historie

Ook als je niet zo van de natuur houdt is er genoeg te doen in de omgeving van het Comomeer. Indrukwekkende kloosters, prachtige kerken en andere historische gebouwen vind je hier in overvloed. De meeste bouwwerken stammen uit de Romeinse tijd en zijn dus vele eeuwen oud. Alsof dat nog niet genoeg is vind je ook verscheidene musea in deze omgeving waar je historische kunstwerken kunt bewonderen. Deze bestemming leent zich dus ook goed voor de echte ‘cultuursnuivers’!