Skip to main content

Denk je bij vakantie aan zon, zee en strand? Dan zijn warme landen als Spanje, Italië en Griekenland helemaal jouw ding. Boek een all inclusive arrangement en geniet met een cocktail in je hand volop van de stralende zon. Maar krijg jij helemaal de kriebels als je denkt aan hele dagen aan het zwembad liggen? En wil jij het liefst hele dagen de natuur in? Dan is een reis naar Canada boeken de beste optie voor jou. Dit land heeft een aantal indrukwekkende plekken die je als natuurliefhebber zeker gezien moet hebben.

De watervallen

Bergen, watervallen en meren horen toch wel bij het plaatje van Canada. Pak dus ook zeker je kans om de indrukwekkende watervallen in het echt te zien. Dit kan in het Wells Gray Provincial Park waar zeker meer dan dertig watervallen te zien zijn. Houd er rekening mee dat je hier de afstanden te voeten af moet leggen en flink moet klimmen en langs steile afdalingen moet om alles te kunnen bekijken. Dus neem genoeg eten en drinken mee in je backpack voor onderweg en vergeet ook vooral niet om een paar stevige wandelschoenen aan te trekken. Wil je hierna graag nog meer watervallen zien? Breng dan ook eens een bezoekje aan het Banff National Park.

 

Bezoek de prairies

Even heel wat anders dan het berglandschap met watervallen, maar in West-Canada kan je ook prairielandschappen bekijken. Kenners zeggen zelfs dat hier ook fossiele resten van dinosaurussen te vinden zijn. Voor optimaal gemak tijdens de reis is het ook mogelijk om een auto of zelfs een camper te huren, zodat je in je eigen tempo door Canada kunt rijden. Boek voor dit onderdeel het bijbehorende arrangement en ga langs Calgary (de cowboystad van Canada), door de provincie Saskatchewan en verblijf je als afsluiter bij de Rocky Mountains.  

Combineer bezoek aan stad en land

Ben je maar voor een korte tijd in Canada? En wil je graag veel van de natuur zien, maar ook een bezoek brengen aan de steden? Dan is het in dit geval ook mogelijk om een camperreis te boeken. Zo rijd je langs de mooiste plekken van Canada. Boek bijvoorbeeld een trip die je van de Rocky Mountains naar de Stille Oceaan brengt. Onderweg kom je langs verschillende nationale parken en valleien en de Rocky Mountains. Daarna heb je alle gelegenheid om Vancouver nog verder te gaan verkennen.