Skip to main content

Het wordt weer winter. Dat betekent laat licht, vroeg donker en vooral kou. Heel veel kou. Het is altijd weer afwachten hoe de winter zich ontplooit, maar het wordt er in ieder geval niet warmer op. Voor velen kan dit een reden zijn om de badpak weer eens uit de kast te halen en een tijdje op vakantie te gaan. Maar waar moet je dan eigenlijk heen? We bespreken enkele Europese zonbestemmingen. Niet te ver, maar toch ver genoeg om nog lekker warm te zijn.

De Canarische Eilanden

Het is misschien een beetje valsspelen, maar de Canarische Eilanden behoren zeker nog tot Europa; ze zijn namelijk onderdeel van Spanje, ook al liggen ze naast Marokko. Op de Canarische Eilanden is de kans op neerslag in de wintermaanden nihil, de temperatuur ligt er tussen de 18 en de 25 graden en er zijn veel zonuren. Echt ideaal dus om er een weekje op uit te trekken. Houd er wel rekening mee dat de winterperiode voor de Canarische Eilanden juist om deze reden het hoogseizoen is. Je bent er dus zeker niet de enige. Kortom: het voelt echt aan als hartje zomer!

Cyprus

Het hoogseizoen stopt op Cyprus medio oktober, maar dat betekent zeker niet dat het weer daarna dramatisch wordt. Sterker nog; als je van rust houdt kunnen de wintermaanden juist de betere maanden voor je zijn. In de winter is het er vrijwel niet toeristisch en heerlijk rustig. Je levert wel wat in qua temperatuur. In november heb je nog een redelijke kans op goed weer, maar in december en helemaal in de eerste maanden van het nieuwe jaar is er weinig zon te vinden. Toch is het er nog goed toeven; de temperatuur is immers nog fors hoger dan in ons koude kikkerlandje het geval is. Ook in de winter kun je dus zeker in Cyprus terecht.