Skip to main content

De leukste weekendjes weg in Nederland

By 26 april 2019Hotspots, Reisadviezen

Nederland biedt tal van verschillende mogelijkheden om een leuk weekendje weg te organiseren voor het hele gezin! Er zijn diverse activiteiten te ondernemen, die je niet snel weer zal vergeten. In dit artikel zetten we een aantal van deze mogelijkheden voor je op een rijtje. Naar wat voor activiteiten ben jij op zoek?

Een weekendje weg naar de Veluwe

Nederland beschikt over diverse natuurgebieden, waar je prachtig kunt wandelen of fietsen. Denk bijvoorbeeld aan de Veluwe of Betuwe. Met name in de lente en zomer, wanneer het mooi weer is in Nederland, kun je hier genieten van een sportief weekendje weg. Ook wanneer het minder mooi weer is, heb je hier de ruimte om leuke activiteiten te ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan een museum in de buurt!

Stedentrip in Nederland organiseren

Naast de mogelijkheid om de natuur op te zoeken op de Veluwe of Betuwe, kun je ook een Nederlandse stad bezoeken. Ben je bijvoorbeeld al eens in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag geweest? Wanneer je uit het westelijke deel van Nederland komt, kan het de moeite waard zijn om naar het noorden te trekken. Bezoek bijvoorbeeld steden als Leeuwarden en Groningen. Dergelijke steden zijn niet te vergelijken met de steden in de Randstad. Je vindt in deze steden veel winkels, musea en gezellige terrasjes.

Activiteiten in Nederlandse steden

Een derde mogelijkheid bij het organiseren van een weekendje weg, is het ondernemen van activiteiten in of rondom Nederlandse steden. Denk bijvoorbeeld aan lasergamen in Enschede, een bezoek aan een pretpark in een Nederlandse stad, enzovoorts. Lasergamen is al jaren ontzettend populair! Mede door het feit, dat een dergelijk uitje zowel voor jongeren als volwassenen geschikt is. Een alternatief voor lasergamen is het spelen van paintball. Dit is echter minder geschikt voor tieners.