Skip to main content

Eindelijk op vakantie! Na lang wachten heb je eindelijk je tassen gepakt en ben je helemaal klaar voor de trip waar je al zo lang naar uitkeek. Maar daar sta je dan: de reis naar het vliegveld verliep voor de verandering vlekkeloos, er stond niet eens een rij bij het inchecken en je kon je koffer direct afgeven. Nu moet je jezelf de komende twee uren zien te vermaken voor je naar de gate mag, en pure verveling is niet echt hoe jij je het begin van je vakantie had voorgesteld.. No worries! Met deze vliegveld entertainment-tips vliegt de tijd voorbij.

Speel een spelletje

Is je smartphone leeg, of heb je gewoon even genoeg van alle elektronica? Doe een spelletje! Je hebt hier niet per sé iets bij nodig, denk aan Wie is het? Of bijvoorbeeld ‘ik ga op vakantie en ik neem mee’. Als je wel in de gelegenheid bent om iets bij de hand te houden, zorg dan dat je een stok kaarten meeneemt. Hiermee ben je gegarandeerd voorzien van uren vermaak: toepen, hartenjagen, 21en, noem het maar op. Als dit je niks lijkt, is er één spel waarvan iedereen gegarandeerd bloedfanatiek wordt: 30 seconds. Er is hier tevens een app van gemaakt, half-a-minute, waardoor je geen hele doos hoeft mee te zeulen. Maak teams, zorg ervoor dat je smartphone veilig in een telefoonhoesje zit (anders overleeft ‘ie het waarschijnlijk niet) en misschien wel het belangrijkste, zorg ervoor dat alle spelregels voor iedereen duidelijk zijn! Dit voorkomt tijdens het spel een hoop gedoe en maakt dat je ná het potje ook nog gezellig met elkaar op vakantie kunt ?.

Out & about met je kinderen

Er is (bijna) niets stressvoller dan op reis met kinderen. Hoe je het ook plant of uitstippelt, het loopt altijd nét even anders dan je van te voren had bedacht. Bereid je daarom voor op alle scenario’s en maak een tasje klaar met hun eigen entertainment: een boekje, kleurtjes of een spelletje, zolang je je kinderen ermee bezig kunt houden is het goed. Het voordeel van zo’n tasje is niet alleen dat ze vermaak hebben, ze kunnen het ook nog eens zelf dragen en zullen niet bij jou lopen ‘jengelen’ om hun spulletjes.

Hebben je kids energie voor tien en vinden ze het leuker om even uit te razen? Neem ze mee naar het panoramaterras! Hier kunnen ze hun energie wat beter kwijt dan in de drukke gangen binnen én er staat een echte Fokker 100. Je kunt gratis in dit vliegtuig naar binnen en alles bekijken: van de cockpit tot het bagageruim en je krijgt zelfs meldingen van de verkeerstoren te horen. Zo hebben je kinderen de dag van hun leven en kun je zelf ook even ontspannen.

Shop strijd

Als er een plek is waar de grootste collectie souvenirshops te vinden is, is het wel het vliegveld. Nou zijn die souvenirwinkeltjes op zich niet zo heel aantrekkelijk, maar als jij en je reisgeno(o)t(en) je twee uur moeten vermaken kán het wel eens interessant zijn. Je kunt namelijk een souvenirstrijd aangaan.. Spreek een bedrag (rond de vijf euro) en een tijd af en ga erop uit om de meest belachelijke souvenir in te slaan die er op het vliegveld te vinden is. De winnaar is degene die binnen de tijd terugkomt met de meest foute souvenir. En dan hebben we het natuurlijk niet over een suffe selfie stick of sleutelhanger, maar wees creatief!

Een nieuwe hobby

Je kunt je tijd best nuttig besteden door gewoon even te relaxen, maar als je op een vliegveld bent moet dat natuurlijk wel in stijl. Er is namelijk geen geschiktere plek om vliegtuigen te spotten dan op het vliegveld! Haal een kopje koffie en settle even op het terras, waar je vaak het beste uitzicht hebt op alle enorme toestellen die aankomen en vertrekken. Nog even de app Flightradar24 (waarop je precies kunt zien welke vliegtuigen zich waar bevinden) downloaden en je kunt jezelf een professionele vliegtuigspotter noemen.

Lang leve de technologie

Wanneer de verveling toeslaat is er een apparaat dat al-tijd van pas komt: de smartphone. Eigenlijk zijn er op alle vliegvelden wel gratis Wi-Fi spots te vinden, dus je hebt al snel de gouden combinatie te pakken: twee uur vrije tijd én gratis internetten.. Na een tijdje ben je wel door je social media feeds heen, dus hét moment om even een paar afleveringen van je favoriete serie in te halen. Zoek een rustig plekje uit, doe je oordopjes in, zet je telefoon in een fijne positie neer met een telefoonhoesje met standaard en Netflixen maar!

Hoe breng jij je tijd op het vliegveld door?