Skip to main content

De zomer komt er weer aan, maar wat moet je nu allemaal meenemen? We geven enkele tips om niets te vergeten, maar vooral ook niet teveel mee te nemen!

Leer en probeer

Hoe vaker je op vakantie gaat, hoe meer reiservaring je hebt en hoe beter je weet wat je allemaal mee moet nemen. Het handigste is dus als je daadwerkelijk kunt leren van die reiservaring die je inmiddels hebt. Stel daarom een lijst samen die als inpaklijst fungeert, en schrijf daar alles bij wat je tijdens de reis vergeten bleek te zijn. Op die manier zul je de keer erna helemaal niets meer vergeten!

Neem niet teveel mee

Onthoud: op vakantie kun je ook alles kopen. Zorg dat je de basisspullen bij je hebt, dan komt de rest altijd wel goed. Neem dus je portemonnee, telefoon, oplader, enzovoorts mee, dan heb je in ieder geval het belangrijkste. Neem verder vooral niet teveel mee. Twijfel je of je drie of vier shirts mee moet nemen? Grote kans dat je aan drie genoeg hebt. En mocht dat toch niet zo zijn, dan kun je altijd nog een shirt kopen. Heb je meteen een leuke souvenir!

Maak per soort vakantie een aparte lijst

Elke vakantie is weer anders. Met een stedentrip heb je minder nodig dan met een reis in de zomervakantie van drie maanden. Stel een lijst op per soort vakantie, en pas die lijst dan ook steeds aan tijdens je vakantie met dingen die je vergeten bent, en dingen die je juist teveel bij je had. Op die manier kom je tot jouw ideale lijst!