Skip to main content

De drie leukste plekken om te overwinteren

By 22 oktober 2018Reisadviezen

Het is de laatste jaren steeds populairder geworden om in de winter naar het zuiden te vertrekken. Veel Nederlands ontvluchten het koude weer en trekken naar de zon. Heerlijk een tijdje op vakantie of voor een paar dagen er tussenuit. Ook het kopen van een tweede huis wordt steeds populairder. Zo heb je het hele jaar de mogelijkheid om naar de zon te gaan. En wanneer je er zelf niet bent kun je het huis verhuren, zo verdien je het huis vanzelf weer terug. Wij hebben de leukste plekken om te overwinteren voor je op een rij gezet.

Op naar de Spaanse zon

Spanje is een populaire plek wanneer je hebt over overwinteren in het zuiden. Niet gek, want Spanje heeft een hoop te bieden. Elk stukje van Spanje heeft weer een ander landschap met elk verschillende mooie steden. Voor de meeste variatie kun je beste een huis kopen in de Costa Brava. De gebied loopt langs de kust van noord naar zuid Spanje. Hier vind je de mooiste landschappen en badplaatsen. Hoe zuidelijker in Spanje je gaat, hoe meer zonuren er zijn.

Genieten van de Italiaanse cultuur

Naast Spanje, is ook Italië een populaire bestemming. Er zijn veel zonuren, er is een mooi landschap en het eten in Italië is natuurlijk overheerlijk. Je kunt een huis kopen aan de kust en genieten van de zon en de zee of koop een huis in een van de grote steden zoals Rome of Milaan en geniet van de gezellige sfeer in de stad. Ook het Italiaanse eiland Sicilië heeft een hoop moois te bieden. Italië is dus zeker een goede optie voor het kopen van een tweede huis.

Het prachtige Franse landschap

Tenslotte is Frankrijk een populaire bestemming voor een tweede huis. Net als Spanje en Italië zijn er in het land veel verschillende landschappen en het eten in het land is heerlijk. Het grote voordeel van Frankrijk is dat het dichterbij is dan Spanje en Italië. Het is daardoor makkelijker om er met de auto heen te rijden. Het is dus makkelijker om er ook voor een kortere tijd heen te gaan. Moet je bijvoorbeeld wel gewoon in Nederland werken? Dan is Frankrijk een goede optie om er een keer een weekje tussenuit te gaan.