Skip to main content

 

 

Wanneer u een eigen horecazaak wenst uit te bouwen spreekt het voor zich dat u daarvoor rekening zult moeten houden met het kopen van verschillende soorten toestellen. Eén van de eerste zaken welke u wellicht zult willen kopen is een horeca vaatwasmachine. Wilt u er graag zeker van zijn dat u kiest voor het exemplaar dat het beste past bij uw horecazaak? Hou dan absoluut rekening met de informatie zoals aangegeven hier op deze pagina!

 

  • Wanneer is de keuze voor een voorlader voldoende? 

 

Het eerste type van horeca vaatwasmachine welke we aan u voor kunnen stellen is de zogenaamde voorlader. Op het ogenblik dat u van plan bent om een dergelijke horeca vaatwasmachine aan te schaffen zult u kunnen vaststellen dat deze eigenlijk uitsluitend geschikt is voor de wat kleinere horecazaken. In principe wordt het in de praktijk dan ook uitsluitend aangeraden aan zaken met een capaciteit van 30 tot 40 zitplaatsen om een dergelijke vaatwasmachine te kopen. Een klassiek voorbeeld van een horecazaak welke aan een dergelijke vaatwasser voldoende heeft is bijvoorbeeld een klein eetcafé. Voor het aanschaffen van zo’n horeca vaatwasmachine kan er rekening worden gehouden met een kostenplaatje welke varieert van 1.000 tot wel 6.500 euro afhankelijk van het gekozen model. Let op, voor een voorlader geldt dat er in de praktijk nagenoeg altijd een keuze kan worden gemaakt tussen een exemplaar van 230 en 400 Volt. Het wordt ten allen tijde aangeraden om voor een voorlader gebruik te maken van krachtstroom.

 

  • Wanneer een doorschuifmachine kopen? 

 

Voor menig aantal horecazaken geldt dat de voor hun beste horeca vaatwasmachine een zogenaamde doorschuifmachine is. Een dergelijke vaatwasser is dan ook een absolute must voor die horecazaken die over een wat grotere capaciteit beschikken. Afhankelijk van het model van uw keuze is het mogelijk dat dit type van horeca vaatwasmachine tot zomaar even 80 korven per uur kan verwerken. Let wel, op het ogenblik dat u de keuze maakt om dit type van vaatwasser aan te schaffen dient u wel rekening te houden met een vrij pittig prijskaartje. Gemiddeld is het namelijk zo dat u voor een kwalitatieve doorschuifmachine al snel rekening moet houden met een prijskaartje welke is gelegen rond de 6.000 euro. Voor een groter restaurant die nood heeft aan een optimale capaciteit ligt de kostprijs al snel ergens tussen de 7.500 & 10.000 euro voor het aanschaffen van een doorschuifmachine.

 

  • Wanneer koopt u een glazenspoelmachine?

 

Het laatste type horeca vaatwasmachine welke je kan kopen is de zogenaamde glazenspoelmachine. Het betreft hier een vaatwasser die zoals de naam eigenlijk al aangeeft in het bijzonder in het leven is geroepen voor het reinigen van glazen. Voor het reinigen van glaswerk geldt namelijk dat enkel en alleen gebruikmaken van een waterontharder niet voldoende is. In een standaard vaatwasser kan er dan ook al snel sprake zijn van zogenaamde glascorrosie. Dit ontstaat als gevolg van niet alleen een hoge temperatuur van het water, maar ook de gebruikte chemicaliën en het soms hergebruiken van spoelwater. Omwille van deze reden kan het zeker interessant zijn om er als horecazaak voor te kiezen om te investeren in een glazenspoelmachine. In het bijzonder wanneer er in uw horecazaak sprake is van veelvuldig gebruik van glazen kan een dergelijke vaatwasser een absolute meerwaarde betekenen. Afhankelijk van het type glazenspoelmachine van uw keuze is het mogelijk om tussen de 15 en zomaar even 45 glaswerkkorven per uur te laten reinigen.